Transparentní serial port skrz wifi
Moderátor: Moderátoři
- czatlantis
Transparentní serial port skrz wifi
Hrál jsem si s ESP-LINK firmwarem, ale ten je jen jednostranný. Tzn dám esp8266 s tímto FW někam do zařízení a místo kabelem se na to připojím z PC z terminálu. Jenže mně chybí ta druhá strana. Abych prostě zapnul oba moduly do elektriky, oba se připojí na wifi a propojí mezi sebou. No a pak co přijde na RX prvního modulu, vyletí na TX druhého a naopak.
Díky
- czatlantis
Cowley: no to je pro mně cenově i provedením trochu mimo. Potřebuju malou destičku co zabuduju do zařízení
Díval jsem se že číňani (od týhle firmy mám nějaký 433mhz moduly) vyrábí asi něco takovýho co potřebuju:
http://ebyte.com/en/product-view-news.aspx?id=265
co jsem prošel manuál, tak to podporuje režim server i klient a pak nezávisle na tom AP/station mód wifiny. Takže to by mohlo být to co hledám...jen to budou 3 týdny než si s tím budu moct hrát
czatlantis píše:S trochou optimismu aby to mohlo jet i přes internet
Jo až takhle
Upřimně, nejtěžší na tom je vymyslet a napsat jak to celé konfigurovat a co dělat při výpadku. Jestli se bez toho obejdeš (tj. parametry připojení budou ve zdrojovém textu) tak je to otázka půl hodiny. Osobně bych použil WebSocket. To proleze všude. No a když nic nenajdeš, tak ti o víkendu tady dám nějaký jednoduchý nástřel.
- czatlantis