WHIRLPOOL AWT 7105 - chyba F06
Moderátor: Moderátoři
WHIRLPOOL AWT 7105 - chyba F06
- tatramacek
Případě v horším přípdaě vadný ECU modul
- tatramacek
Nepo píše:Ještě jednou. Chyba je ve snímání otáček pracího bubnu, nikoliv v otáčení a regulaci motoru!
The control is unable to properly detect motor speed and the machine will shut down. If a failure occurs during high-speed spin the door will be unlocked after 3 minutes.
• Check wire harness connections between the Drive Motor/Tachometer and the Motor ControlUnit (MCU), and between the MCU and the Central Control Unit (CCU)
• Check the Drive Motor
• Check the MCU
• Check the Wire Harness
O bubnu tu neni nic,navic,jak pise hned na zacatku chyba je hned po zapnuti,pokud by to bylo jak rikas tou polohou bubnu,jak by bylo zajisteno zastaveni v prave te spravne poloze?
Uvidím co bude dál, když tak se zaměřím na snímač na bubnu. Není to ale polohování bubnu u pračky plněné shora? Kamarád ale uváděl, že se buben vůbec neroztočil. Tak jak logika poznala vadný snímač? No ale pokud to sám nevidím tak nemůžu nic tvrdit.
Děkuji všem za rady.
řeším také problém pračkou Whirpool, znovu prokletá chybová hláška FE 06. Hláška se objeví okamžitě, když se má buben roztočit, nicméně se neotočí ani o kousek. Pračku jsem rozebral, uhlíky jsem zkontroloval- zbývá tak polovina, motor jsem vyfoukal od obroušeného uhlíku a změřil jsem i cívečku na rotoru- 70 Ohmů. Demontoval jsem programátor- vyměnil jsem tam všechna relé, oměřil diody- problém jsem nenašel. Nyní jsem v koncích a už nevím, co dál. Výše někdo psal o snímači- kde se ale nachází? Mám pračku s plněním ze předu a fakt nevím, kde hledat...
Když byste měl někdo jakoukoliv radu, budu rád!
Díky