Samsung LCD TV typ LE32A436T1DXXH, vadný zdroj - opraveno.
Moderátor: Moderátoři
qm801 a qm802 zdroji pouzite k2617 scheme FQPF5N50C a pouzil som p5nk50zfp
dzm805 a dzm806 na zdroji neviem idetifikovat a podla schemi BZX84C22 pouzite bzx84c22-dio
DM804 na zdroji neviem identifikovat a podla schemi LMBD2838LT1G ja som pouzil bar43cfilm
dm801 zdroji pouzita sr104 scheme tak isto sr104 a ja som pouzil sb140
verim tomu ze musi byt chyba tich nahradach .... alebo niektorom integrovanom. ale nasiel som na jednom polskom fore ze mal jeden zly aj tm802.
Schéma stand-by zdroja je hneď v prvom príspevku tejto témy, v pdf, pravá polovica prvej strany. Stačí premerať všetky súčiastky či sú dobré. Niečo ten zdroj preťažuje, alebo neživí, keď kape. Odmerať odpory výstupov proti zemi, použiť Ohmov zákon a mozog.
Dík za názory.
Mať náhradu, proste to skúsim vymeniť. Ale netuším, čo tam dať.
Teraz som zbadal, že som tým odstavil i 5.3V. Tých 12V je asi správne. Vidím to na chybu v signálovej doske. TV vrátim.
Že sú tam tie mosfety kvôli ochranám a pre vlastnú činnosť TV by tam byť nemuseli?
Vamp - asi V pre amplifier, teda zosilňovač zvuku. To isté ako D12V, je to spojené.
Keď MOSFET neodišiel pre jeho preťaženie, ešte mohol odísť pre nekorektné otvorenie, teda nesprávne/slabé napätie na G. Chladič nepotrebuje, pokiaľ je stále buď úplne otvorený, alebo zatvorený, teda na ňom nieje úbytok napätia a preto sa ani nezahrieva. Problém nastáva pri nesprávnom budení Gate, vtedy môže ostať MOSFET čiastočne otvorený, teda s väčším prechodovým odporom a tým aj zahrievaním.
Ja by som ho vymenil a pozoroval čo sa bude diať, či to pôjde a ak áno, či sa nebude zahrievať. Je to N-channel MOSFET 60V 12,8A, v tomto zapojení sa dá nahradiť takmer čímkoľvek, nadrôtoval by som čo šuplík dá (teda na skúšku). Hneď druhý odkaz z výsledkov vyhľadávania je datasheet: https://www.google.com/search?q=AP9474