oddělovací trafo vs proudový chránič
Moderátor: Moderátoři
oddělovací trafo vs proudový chránič
Druhý dotaz, může mít oddělovací trafo druhé vinutí pro napájení další elektroniky?Napětí 12V
A pokud trafo splňuje podmínky pro zařízení třídy II, tak proč jsou kovové části toho zařízení pospojované? To je nějaká samodomo úprava?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
bu2520 píše: nehledě na to , že netuším jak by se chovaly dva chrániče za sebou pokud už by ta zásuvka do které tento adaptér připojí byla chráničem vybavena v rozvaděči.
Bylo by to jenom suplované. Při poruše by záleželo který chránič bude "rychlejší" Např. v dřevostavbách bývá centrální chránič 300mA a za nim podružné 30mA.
Co se týká ochranných vodičů u napájeného zařízení, záleží jestli jde pouze o zdroj funkčního napětí, nebo má poskytovat ochranné oddělení. U zařízení napájeného funkčním napětím záleží na druhu základní ochrany. U ochranného oddělení mohou být neživé části zařízení navíc chráněny pospojováním, nespojeným s ochranným vodičem sítě.
Ochranné oddělovací trafo může mít další vinutí, například pro pomocné obvody. V případě spojení takového obvodu s chráněným zařízením musí splňovat stejné požadavky na ochranné oddělení.
Já ti rozumím, ale pokud by měl na sekundáru např. 160 V, tak to bude podle čeho? Ameriku bych do toho prostě nemotal.ZVUK2000 píše:Já nepsal v Americe, ale americký trh (Bolívie, Brazílie, Kolumbie, Panama, Peru)
to renda15:
bu2520 píše:... tak mám v plánu stávající trafo nahradit českým s osvědčením a jasnou minulostí.