LG 32LD650 Zpomalený zvuk i obraz.
Moderátor: Moderátoři
Nehodlám dělat hokuspokusy s nahříváním, se SD, ani 18 MHz. Nejdřív musím sehnat ten křišťál. Ale i tak děkuji všem za rady. Až bude ten krystal, bude jasněji.
- kolkatikum
- Zablokován

Syron píše:Nehodlám dělat hokuspokusy s nahříváním, se SD, ani 18 MHz. Nejdřív musím sehnat ten křišťál. Ale i tak děkuji všem za rady. Až bude ten krystal, bude jasněji.
Až bude kryštál (až naprší a uschne)... Ja ti nekážem niečo nahrievať, buď musíš spraviť reball alebo vymeniť IC za nový. Iná cesta k spolahlivej oprave nevedie (a to čo píšu ostatní - je mi nejak tak jedno).
Možná to slovo hokuspokus je nepříliš vhodné, ale já jsem po celou profesionální praxi oprav TV jednal až po zralé úvaze. Nikdy jsem neměnil bezmyšlenkovitě součástky, pokud jsem si nebyl jistý, že to někam povede. A u toho IO si nemyslím, že je závada v něm nebo kolem něho. Ale pokud to nebude krystalem, začnu o něm přemýšlet.
- kolkatikum
- Zablokován

V tomto TV je jednoducho problém s tým že guličky pod BGA sa oddelia od plošného spoja a vznikne studený spoj (ono to dokonca nieje ani z mojej hlavy, ja som takúto závadu ešte nemal "na stole" ale čerpám poznatky - odkial čerpám ...).
Veľa šťastia pri oprave.
- kolkatikum
- Zablokován

- kolkatikum
- Zablokován