Vkládání zajímavých obrázků II.
Moderátor: Moderátoři
Mám několik celokovovejch stojánků, přímo vkládanejch jako příslušenství do µ-vlnky. Důležitý u nich je, aby kov byl celistvej nebo pokud je to drát/víc kousků, tak aby byly dokonale vodivě spojený svarem. Jen tak nebudou v µ-vlnce jiskřit - a to je to nejhorší, co v ní může kov učunit. Když dáte do µ-vlnky skleničku s vodou a do ní hodíte lžičku, nic se nestane - ta lžička se bude ohřívat mikrovlnama a zároveň chladit tou vodou. Ale když tam dáte zmačkanej Alobal nebo spirálu drátu s nesvařenýma koncema, bude to jiskřit. Už dávno neplatí, že i sebemenší kousek kovu uvnitř trouby zkratuje magnetron - to by nesměl bejt kovovej ani vnitřek trouby ...ZdenekHQ píše:Opět jedna perla. Nerezový kráječ na vajíčka určený do mikrovlnné trouby.
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tomasjedno
- Artaban001
No přeci abys moh krájet vejce na plátky UVNITŘ mikrovlnky, ne? Nedělej se, že neznáš NOVINKY VELKÉHO ALZÁKA a jemu podobných ...ZdenekHQ píše:No a teď mně prosím asi na 10 řádcích vysvětli (abych to pochopil), jak tuto funkci využiju u kráječe vajíček na plátky. Děkuji.
A kutilmile - nelituju tě
Mám dva identické keramické hrnčeky - s objemom 750ml sú to skôr hrnce
Dám ich spolu do mikrovlnky s rovnakým množstvom vody v oboch - púšťam ohrev.
Po nejakom čase keď voda začína vrieť - vypnem.
Hrnček č.1 je zvonku teplý, ucho vlažné - dá sa uchopiť holou rukou - nepáli
Hrnček č.2 je zvonku telplý, ale ucho priam žeravé - nedá sa bez handry/chňapky chytiť....
Čím to je ? Obsahom vody/vlhkosti v tom uchu ? Pri takej teplote by už dávno bolo roztrhané, alebo vysušené. Ucho je žeravé vždy - aj keď je ohrevov v MW viac krát po sebe bez umývania hrnčeka....
- Artaban001
- tomasjedno
Dobrá poznámkadanhard píše:EKKAR píše:Když dáte do µ-vlnky skleničku s vodou a do ní hodíte lžičku, nic se nestane - ta lžička se bude ohřívat mikrovlnama a zároveň chladit tou vodou.
A proč by se měla lžička ohřívat víc, než ta voda, Brouku Pytlíku ?
Zkusil jsem to s alpakovou a s nerezovou - alpaková se hřála nepatrně, nerezová (má asi 4x menší vodivost) trochu, každopádně míň než voda.