Neznámá obrazovka
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Lukas-Peca píše:Asi to bude něco vysoce nestandardního, když na to nikdo nepřišel ani za čtrnáct let
Taky už si začínám připadat, že mám výrobek z jednokusové série.
Nafotil jsem podrobnější obrázky a pro srovnání s 7QR20. Rozměrově jsou velmi podobné, i podle provedení katody, mřížek a nosných sloupků by to mohlo vypadat že jsou ze stejného hnízda. Luminofor u neznámé obrazovky s dlouhým dosvitem je hrubší a po letech má tendenci se odlupovat od baňky, bez vlivu na funkci.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Před časem jsem viděl pozůstalost po jednom seniorovi, tam byly taky různé kuriozity, asi posbírané z výzkumu.
Co se týče typu, délka dosvitu se po roce cca 1952 měla označovat u obrazovek koncovým dvojčíslím. 7QR20 má značení dle starého vydání normy, tam koncové dvojčíslí značí typ patice, obrazovka odvozená ze 7QR20 by byla třeba 7QR21 (číslo následující po kmenovém typu). V novějším značení by bylo asi 7QR41 pro ekvivalent 7QR20 a dle barvy a dosvitu bylo dvojčíslí pevně dáno. Kusovky a ověřovací výroba mohly mít podle místa a doby vzniku označení číslem výkresu nebo podnikové normy a podobně.
Nějaké "nové" obrazovky Tesla, chystané do výroby byly prý kdysi několikrát zmíněny v tisku (asi ST nebo možná nějaké ročenky), ale asi dostala přednost výroba jinde RVHP. Víc jsem ze seniora nedostal, možná zkusí prohledat knihovnu.
.