Železné propojky
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Železné propojky
Že ten chlap používá na testy bread-board, což je věc, kterou jsem nenáviděl už na VUT jsem ještě ustál.
Ale on si navíc koupil z Číny propojovací "drátky", který mají čistě železný hroty. Zjistil jsem to náhodou, když jsem chtěl dnes jeden připájet a ono nic. Ani se toho ten cín nedotknul.
Já to jako vůl propojuju natvrdo mědí a zlacenýma kontaktama, a on zoxidovaný železo a vymačkanej chlebník...
Ale s tím "čistým" železem jsou fakt už hovada.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Poměděného hliníku, poměděného železa, recyklátových PE izolací, co neudrží ani těch 300V bez propalování...A to ještě zdaleka nejsou vyčerpané všecky možnosti.
Železnou poměděnou licnu, co ji hezky tahal magnet, jsem už v rukách měl.
Asi rejžová alternativa k českému vojenskému PKčku. Ale v tom aspoň byly tři pevnostní ocelové žíly a čtyři měděný fousy 0,22, anebo v druhém provedení naopak.
To, co jsem měl v ruce, byla ale nějaká propojovací 16AWG sračka, asi z tavby odpadního železného šrotu, protože to šlo snadnou přetrhnout. To PKčko teda nešlo ani omylem.
Mědi na tom bylo tak málo, že podruhé pocínovat už to nešlo. Už poprvé se ten růžový film na železe rozpustil v cínu, jako se postupně rozpouští očko na trafačce.
Při odletování a druhém pokusu o zpětné přiletování, už se od toho i Crystal odtahoval jak od prašivého.
Zdenku, oni z tohoto materiálu běžně dělají kratší prodlužovačky tak do 5m, věděls to?
Ty delší prodlužky i na bubnech, obvykle 35m a za 990,- jsou poměděná hliníková licna 12 či 10AWG.
Naši obchodníci to ale prodávají za téměř stejnou cenu, jako měď.
Na železo bez speciálního tavidla běžný cín s běžným tavidlem nechytá. Leda by bylo to Fe aspoň pozinkovaný.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jsou ale špendlíky, silnější a delší, co nejspíš nemají povrchovku žádnou a přesto vůbec nerezavějí. Jsou to prý nějaké krejčovské. Matně tmavomodré a úžasně tvrdé. Používám je ve versatilce jako lehkou rýsovací jehlu, co se neztupí ani na Fe plechu. Nevím, co to je, ani jak starý to je.
Našel jsem to kdysi dávno v máminých věcech a hned znárodnil