Tyristorová nabíječka - stavba
Moderátor: Moderátoři
Kašlu na to. Už na to nemám nervy. Udělám novou DPS, stará je doprasená od XYtého pájení. Nakoupím nové součástky, normální odpory a trimry a tebou doporučené tranzistory. Jestli to ani pak nebude fungovat, tak to rozeberu na díly a zbytky vyhodím.
Nejspíš asi BCY78 nedávají špičkové napětí trafa 37V. A kondíky C2,C3 jsou taky jen na 35V.
Udělám to dneska znovu, už mám cuprexit v gravírce. T2 dám KFY46, T1,T3,T4 dám KC636 a u T5 bude jistě stačit KC507. Vyměním raději i tyristor Ty1 a diodový můstek (nebudu tam už dávat ty keramiky). Kdo ví jestli jsem něco nepodělal i těmi různými testy jak to jelo naplno bez regulace.
Je jedno jestli místo diod KA263 jsou ty 1N4007? Mám doma KA262, jsou jen na 115V myslím.
Tento poslední typ už dneska dělá fakticky kdejaká píča, takže i zde je možný narazit na šmejdy. Zvláště, pokud se nakupuje materiál tohoto šikmookýho druhu třeba v Hadexu.
Proto radím, všude pokud možno teslácký materiál. Je prostě spolehlivý, neojebaný a to se nedá okecat.
Ty plastové diody nejsou tak křehké, nejsou náchylné k mikropraskání při blízkém ohybu, jako to sklo.
Už jsi to zkoušel s akumulátorem a s lepšími elyty?
Ty pnp BCY78 Tungsram by to měly bez problému dávat. Mívají Uceo vždy přes 50V podobně, jako npn KC507. Elyty aspoň Samwha RD, když už ne něco lepšího. Tranzistory ale tu závadu nejspíš nezpůsobují.
Když už tomu věnuješ tolik času a úsilí, tak ať to za něco stojí a hlavně vydrží, ne?
Máš analogový měřák?