Universum Super Sound 16000 ctr2605
Moderátor: Moderátoři
Pokud jde o BT modul, tomu by slušelo nejlíp připojení místo rádia do uzlů označených R a L. Tam budou úrovně signálů přibližně stejné (nebo s rozdílem několika málo dB, což se dá dorovnat odporovými děliči v obou kanálech. Kdekoli jinde čeká vždy nějaká komplikace nebo nutná ztráta i toho zbytečku kvality, kterou to ještě má.
Možná, že použitý IO má nezapojený mute pin - zkus to najít.
Ty jezevčíky to bohužel měly řešený jednoduchým IO a pár tranzistory před ním, tam to jinak umlčovat nešlo.
Zapojení se dvěma diodami, pár součástkami a kecy k tomu, bych určitě ještě v archivní bastl-složce našel.
Spínají se tam dvě diody /motorovým napětím/ v nf signálové cestě a ještě před přepínačem tape-radio.
Chceš to oskenovat?
Ekkare, ďakujem. Môžeš mi prosím preposlať schému, alebo rovno zavesiť sem? Moja je ťažko čitateľná.
sinclair, nie je to fešák a LED vpredu je len jedna a nesvieti, ani žiarovka podsvetľujúca stupnicu ladenia. Ale niekedy to opravím (dúfam). VU indikátory fungujú. Ide o to, že celkom pekne hrá. Netočím o hifi, ale má celkom basy i výšky. Chcelo by to ešte podložiť vatelínom a poriešiť solídnejšiu výhybku, ale tak ďaleko nie som.
Máš ho napr. tu.
Nemáte náhodou niekto anténky? Najlepšie obe.
Blue Tooth napr.:
link1
link2
Inak čumím. Niektoré doštičky za pár drobných majú i koncové zosíky. Repráčky a mám vybavené. Niektoré vedia i ekvalizovať. Chceš niečo? Len si vyber.
- Monogatari
Jinak nesouhlasím s tím, že přístroj nemá žádnou sběratelskou hodnotu. Já su sběratel a ve sbírce ho mám a cením si ho. Je kvalitou zvuku i zpracování srovnatelenej s věhlasnýma značkama. Quelle v dávných dobách neprodávalo žádný šunty. Mám i model Super Stereo 8800 a to je zařízení, o jakým se majitelům lacinějších kazeťáků Sharp nebo JVC ani nesnilo a když jo, tak si poslintali polštář. Jestli si z něho chceš udělat moderní bastl, je to tvoje věc. Ale jako sběratel nemám rád, když se ničí historická technika. Bluetooth přehrávačů je na trhu dostatek, i v retro provedení, tak proč ho dělat z kazeťáku?
[/img]
Ďakujem za info o MSA. LED som vymenil za funkčnú (asi som ju odpálil, keď som si poplietol káble), ale asi tú funkciu využívať nebudem, lebo mám silný dojem, že je páska príliš blízko hlavy a nechcem to pokúšať.
Žiarovku podsvitujúcu stupnicu ladenia som nahradil štyrmi LEDkami teplá biela, 3 mm. Veľký zločin?