Soubor XML

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Eleman:zeptej se úředníkú OSSZ, já jsem jen oběť.

masar:promiň, kdybys četl výše, píšu, že mi to nic, kromě uložit jako nenabídne kapišto?
Na konci formuláře je uložit, napíše, že ukládá do XML a hledat to mám kde?pokud zadám do vyhledávání, najde mi to, co je XML, ale kde je uložený dokument?
Eleman

#17 Příspěvek od Eleman »

Tak já tedy nevím. To je tedy online formulář?
No tak ho vyplň, ulož/odešli a hotovo, ať si to ten úředník z OSSZ přebere. Víc tě nemusí zajímat.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
masar

#18 Příspěvek od masar »

starecd píše:masar:promiň, kdybys četl výše, píšu, že mi to nic, kromě uložit jako nenabídne kapišto?...
Tak proč toho nevyužiješ? :D
starecd

#19 Příspěvek od starecd »

Eleman:nic si nepřebere, protože když to není podepsané, tak to neprojde přes nějakou prověrku a ty víš, jak na PC vytvořit podpis?Já bohužel ne.
starecd

#20 Příspěvek od starecd »

Toto je asi nejvtipnější hláška:
Načíst uložená data
Spouštíte funkci pro načtení tiskopisu z XML souboru, který jste si dříve uložili do svého počítače.
Po výběru XML souboru se otevře příslušný tiskopis, který odpovídá informacím v něm uloženým.
a toto je další vtipná hláška:
Kontrola nastavení počítače
JavaScript povoleno
Rozšíření prohlížeče chybí
FormApps Signing extension nelze zkontrolovat
Cookies povoleno
Čas v počítači OK
OS Windows 10
Prohlížeč Google Chrome 79.0.3945.130
Browser PDF viewer nainstalováno
Celkový výsledek nastavení nevyhovuje
Naposledy upravil(a) starecd dne 16 úno 2020, 16:56, celkem upraveno 1 x.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od forbidden »

To je na mě nějaký složitý. Pokud to má být podepsaný a ty elektronickej podpis nemáš, tak se snažíš zbytečně.
MetalGod

#22 Příspěvek od MetalGod »

StařecD: Čeho jseš oběť?! Prostě, když chtěj nějakej formát, tak v editoru dej Uložit jako a zvol název Soubor.<formát>. A buďto se to ochotně vyexportuje, nebo bude kecat o nerozpoznaným formátu, v tom případě je na místě zeptat se, kterej program XML importovat/exportovat umí.
Že ho neznáš, je jen blbá výmluva a neschopnost googlit. Hele :roll:. - tam si najdi link vedoucí na Wikipedii.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
termit256

#23 Příspěvek od termit256 »

Ja to vzdavam, porad si jak umis.
Nezlob se na mne, ses typicky priklad lamy. Cim min tomu rozumis, tim min toho chces o tvem problemu prozradit. Kazdy se snazi hadat na co ma vlastne odpovidat, vlakno se natahuje a ty v tom mas jeste vetsi zmatek nez na zacatku. Pripomina mi to tiktaka :-)

Kdybys napsal otazku ve stylu potrebuju na tehle strance ulozit tyto udaje pro tento ucel, nejspis by se tvuj problem vyresil jedinou odpovedi a nenatahoval by se na 5stran vlakna.

Osobne xml format bezne pouzivam a nikdy jsem s tim nemel zadny problem.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Tak nějak. Jestli to děláš pro pojišťovnu a nemáš v PC elektronický podpis, tak se ani nesnaž. A jestli ho tam náhodou máš a děláš to v jiném prohlížeči, tak neuděláš taky nic. Dnes se instaluje elektronický podpis většinou do IE, protože úředníci o ničem jiném stejně nevědí. A v tom to taky musíš dělat. Pokud nemáš elektronický podpis, tak stále můžeš potvrdit psané přihlašovacím jménem a heslem, pokud ho máš. Všechny pojišťovny to mají v pořádku, jen u Všeobecné mají bordel podle svého.
Eleman

#25 Příspěvek od Eleman »

starecd píše:Eleman:nic si nepřebere, protože když to není podepsané, tak to neprojde přes nějakou prověrku a ty víš, jak na PC vytvořit podpis?Já bohužel ne.

Žádný problém, mám elektronický. Ale tudy asi pro běžného ovčana cesta nevede.
Já už to taky vzdávám, nějak jsem se v tom ztratil a pořád jsem nepochopil o co jde.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
starecd

#26 Příspěvek od starecd »

Poslední, pro ty co nečtou, formulář jde vyplnit jen na stránkách OSSZ, nejde dát odkaz a jak píšu potřetí v uložit jako nemůžu zvolit žádný formát, dokument se na konci uloží do XML, ale v PC ho nenajdu, to je vše.
lesana87

#27 Příspěvek od lesana87 »

Já náhodou čtu a že vyplňuješ formulář na stránkách OSSZ jsi napsal teď poprvé, po dvou stránkách o ničem. :?
termit256

#28 Příspěvek od termit256 »

Perlicka s elektronickym podpisem u VZP.
V lednu jsem obnovil certifikat, samozrejme na VZP jim to prestalo fungovat (jako kazdy rok). Tak jim volam.
JA: nefunguje mi posilani prehledu za zamestnance, mam novy certifikat prostouchnete si to tam.
VZP:Mate kvalifikovany certifikat od postsignum.
Ja: Ano.
VZP: Tak to nebude fungovat, musite mit komercni certifikat protoze... mlel nejake kecy...
JA: Proste to tam naparuj a uvidime.
VZP: To opravdu nepojede, ale kdyz chcete, poslete mi ho.
Ja: Si delate srandu, si to snad stahnete z certifikacni autority.
VZP: Tak jo. (chvili mackal cudliky) Uz to mate, ale stejne vam to nepojede. Zkuste neco poslat.

Poslal jsem mesicni prehled (v xml), vse probehlo v pohode a od typka prisel mail ze je vse v poradku a ze timto povazuji muj problem za vyrizeny.
I vyrobce ucetniho SW ze ktereho jsem to posilal mi potvrdil, ze VZP takto podepsane dokumenty z nejakeho duvodu odmita a dela lidem problemy. Takze nenechte se odradit proslulou neschopnosti jejich IT oddeleni (jeste nedavno mleli neco o disketach ktere jim mam donest), usetrite za komercni certifikat.
termit256

#29 Příspěvek od termit256 »

starecd píše:Poslední, pro ty co nečtou, formulář jde vyplnit jen na stránkách OSSZ, nejde dát odkaz a jak píšu potřetí v uložit jako nemůžu zvolit žádný formát, dokument se na konci uloží do XML, ale v PC ho nenajdu, to je vše.

Je tak tezke napsat jaky formular, nebo to delas schvalne?
starecd

#30 Příspěvek od starecd »

lesana87:promiň, ale mě zajímalo, kam se dokument v XML uloží, že nejde nalézt, natož rozpracovaný načíst. Fůra rad na netu a všechny nanic.
Já se omlouvám, že neznám formát XML a to proto, že s úřady nekomunikuji.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“