Micro SD Samsung Evo 32GB karta, divný chování
Moderátor: Moderátoři
Micro SD Samsung Evo 32GB karta, divný chování
Vytáhl jem kartu z mobilu a strčil přes redukci SD/ Micro SD do čtečky v PC W7/32. Karta se v Průzkumníku našla ale napsala že je potřeba zkontrolovat a opravit. Když jsem to povolil, nasledoval výpis "Disk je chráněn proti zápisu". Tak jsem zkusil zacvakat přepínačem na redukci ale bylo to stále stejný. Abych eliminoval špatnou redukci, tak jsem to zkusil na jiný čtečce, co má přímo Mikro SD slot. A zase "Disk je chráněn.... ".
Tak jsem si celou kartu bezchybně zkopíroval a chtěl ji naformátovat. Zase "Disk je chráněn.." Nešel ani Low Lewel Format. Původní data jsou stále na kartě.
Když ale kartu vrátím do mobilu, vůbec se nenajde. Ve všech jinejch počítadlech se najde, jde číst jen píše "Disk je chráněn.... "
Na mobilu je v oznámeních "poškozená SD karta, nutno naformátovat". Když formát potvrdím, tak se vypíše "Mažu SD kartu". Trvá to cca 2 minuty a stejně se nic nesmaže.
Někde mám Mikro SD 8 nebo 16 GB, zítra ji najdu a zkusím jestli bude mobil na ní chodit.
Co s tou kartou může být a dá se s tím něco udělat?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
So SanDiskom a Kingstonom to bolo uspesne: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=92049
- Artaban001
Od Samsungu už nikdy nic nekoupím, měl jsem od nich SSD 256GB, USB flash 16GB a teď Micro SSD 32GB. Vše během 2-4 let odešlo, takže úmrtnost 100% !!!
edit: Tak jsem koukal do interní paměti mobilu a nejstarší adresáře jsou z 28.3.2017. Ta to už jsem se zárukou asi v riti.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
edit: Tak na podpoře Samsung jsem se dozvěděl, že karty Samsung 256GB a výše mají záruku výrobce 10 let, menší 5 let. Do SMS mi poslali spojení na servis, kde to mám vyřídit, Mobil Pohotovost, Brněnská 1825/23a, Hradec Králové.
No a tam mě odpálkovali, že řeší jen mobilní telefony a hodinky. Tak jsem volal znova na podporu a tam mě poslali za prodejcem. Mo a prodejce mě tvrdí, že ze zákona jen 2 roky a že na Samsungu podpoře kecaj.
No tak přemejšlím, jestli se kvůli těm 4 stovkám dál rozčilovat.
Ale zas na druhou stranu, nechat se takhle vokopávat se všech stran?
Pak to vytiskni, běž za prodejcem, nenech se odbýt.
Kdyžtak pohrož ČOI.
Pravděpodobně je problém jen v tom, že by prodejce musel platit poštovné do servisu Samsung, to se mu nechce.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...