Potřeboval bych poradit se záležitostí ohledně baterie do elektro skútru a jelikož sám nejsem v této oblasti moc znalý, google mě nasměroval na toto fórum.
K věci - nedávno se mi naskytla příležitost od kamaráda za pakatel koupit malý elektro skútr s relativně velkými koly, a protože to mám do práce 15km louky a lesy, rozhodl jsem se to koupit.
Skútřík pohání 500W motor a základní baterie je téměř 20 kg olověná baterie 48V a 12Ah. Dojezd s tím pochopitelně není nic moc a tak jsem uvažoval, že bych vyměnil olověnou baterii za lithiovou, lehčí a s větší kapacitou. Tady ale bohužel moje teoretické znalosti končí.
Původní olověná baterie je v plastovém "pouzdře", které se vloží pod sedačku a tam se baterie zapojí kabelem, viz. foto.
Můj dotaz teď spočívá v následujícím - můžu koupit něco takového https://www.aliexpress.com/item/3299599 ... ba0c5449b8 a doufat že budu schopen to sám zapojit?
Jde mi hlavně o to, jak navázat ty kablíky co by vedli z nové baterky na to stávající zapojení. Pod sedačkou se ještě nachází jistič na 20A, který je vždy potřeba zapnout.
Předem se omlouvám za mojí případnou neznalost terminologie, fakt tomu nerozumím!
Díky moc za odpovědi!