Horské slunce Mikrolux a výbojka Tesla RVK 125W
Moderátor: Moderátoři
Horské slunce Mikrolux a výbojka Tesla RVK 125W
- Přílohy
-
DSC04208b.jpg- (286.19 KiB) Staženo 304 x
- Přílohy
-
DSC04209b.jpg- (292 KiB) Staženo 366 x
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Dik.
Myslím, že je to Chirana, nejsem si ale jistý.
Osvitka pro dps se dá lehce udělat z běžné Hg výbojky, s předřadníkem ze 125W pouličního svítidla - jen odstraněním horní baňky s luminoforem, aby zůstal jen samotný Hg hořák s paticí. Běžně dostupná Hg výbojka je třeba tato:
Vpravo je 125W hořák z výbojky, co sem dával fotku Sinclair, vlevo je studená výbojka z Teslácký mazačky Eprom co mi ufušovali za flašku v Tesle Holešovice než totálně skončila. Stejně jsem k ní nikdy neudělal předřadník. Nemáte prosím někdo dokumentaci o tý Teslácký mazačky?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Nebudem to teda riskovat, ide len o to, ze mam kiahne, a otec mi doniesol horske slnko na dezinfekciu prostredia, ale IR trubica je kaput, takze UV nespustim. Ale mam nejake trubice z grilu z MWO, tak by som to rozobral a pouzil len cisto sklenenu trubicu, ktoru by sa mi snad podarilo skratit na potrebny rozmer, a do nej namontovat povodnu spiralu z rozbitej IR trubice. Ale kedze som PN, tak sa nedostanem do "skladu", takze akcia sa odklada
zdenoeddie: Pre teba by tiez bolo mozno jednoduchsie kupit UV-C ziarivku (akurat vacsiu ako na mazanie EPROM). Svietidiel je vsade plno.