TDA7053A...
Moderátor: Moderátoři
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
TDA7053A...
Prosím poraďte jak na to, dík.
- Přílohy
-
TDA7053A.jpg- Katalogové zapojení
- (42.74 KiB) Staženo 110 x
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
TDA7050 vypadá docela dobře, jenže já mám sluchátka 2x1W takže potřebuju něco výkonějšího (už teď mám výstup cca 50mW a nestačí to), navíc potřebuju aby to zabralo ce nejmíň místa (tzn.aby tam nebyly na výstupu kondíci), napájení z USB a taky aby ovládání hlasitosti bylo jako u TDA7053 - stejnosměrnou referencí (to taky z důvodu, že dvojitý potenciometr je moc velký)
A kutilmile - nelituju tě
Větší výkon lze docílit při stejném napětí jen použitím můstkového zapojení. Výkon v tomto případě (5V) nelze získat použitím silnějšího zesilovače
Ohmův zákon nelze obelstít.
AmarokCZ mimo jiné píše:...jenže já mám sluchátka 2x1W takže potřebuju něco výkonějšího (už teď mám výstup cca 50mW a nestačí to)
Tak jsem si proměřil výkon, při jakém nesnesu na hlavě sluchátka Philips SBC3370: stálý tón 110mW, hudba cca 650 mW ve špičce, to je střední výkon také kolem těch 100mW.
Že ta sluchátka vydrží 1W, je sice hezké, ale to je (tedy většinou se tak uvádí) trvalý šumový výkon a, pokud mají stejnou účinnost, jako ta, co výše jmenuji, nevydrží to uši.
Buď na ně hodný, to poškození je neléčitelné.
Nakonec je to jedno, jak říká Jasin: do běžných 32 ohmových sluchátek dostaneš při napájení 5V sinusový výkon do 60mW a dost.