Cívkový magnetofon B 700
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
- elektrosvit
Pár odkazů z Googlu ho nabídlo buď škaredý, nebo nějaký rozmazaný.
Tak jsem zkusil trochu líp. 37 stran, 25MB:
https://uloz.to/file/fzewLTE7AiWG/b700-smv1-pdf
Můžu oskenovat i B730, ten jsem taky nikde moc neviděl.
Už je to tu zase: zatím, co na obr.19 je setrvačník B70(0) s řemínkem po obvodu, na obr. 20 ale už vede řemínek 108 na řemenici setrvačníku z B73/B113 a výše.
Setrvačník B700 má totiž drážku pro řemínek na svém obvodu a žádnou řemenici polovičního průměru nemá.
A, co jsem ještě nezaznamenal, je pažravá předmagnetizace - po tolika letech úzkostlivě využívaného každého µA "ukradeného" mazací hlavě, najednou si Tesla dovolila plýtvat - opro záznam je potřeba asi 1,7 mA, ale linearizačním odporem a sériovým odlaďovačem teče do země 2,7 mA. Až dosud se používaly paralelní odlaďovače předmagnetizačního kmitočtu, ať ten proud jde do záznamové hlavy pokud možno beze ztrát. Ale doba pokročila, paralelní odlaďovače nahradil jeden sériový... no nic, hlavně, když to hraje...
Podklady pro manuály skládala OTS příslušné fabriky a pak se to odeslalo do toho Karlína, či kde to pak tiskli.
Po tolika letech používání odpadního GC512 v oscilátorech zjistili, že ten tranzistor je stejně tak tupý, že není třeba ho nějak extra šetřit
Není to zdaleka jediná velká krpa v tesláckých manuálech.
Jen z těch Vráblí by se toho našly mraky. Tam to měli v paži o dost víc, než jinde. Dokonce bych řekl, že z Přelouče jich bylo možná i nejmíň, asi tak srovnatelně s Litovlí.