Příjem DVB-T2 a vada napáječe-adaptéru, diskuze.
Moderátor: Moderátoři
Příjem DVB-T2 a vada napáječe-adaptéru, diskuze.
Ten zavádějící název vlákna trochu uprav - třeba na: Příjem DVB-T2 a vada síť. napáječe - diskuze (anebo adaptéru), poněvadž v ant. technice se pod pojmem "napáječ" taky myslí (anténní) svod (koaxiál; dvojlinka; apod.)
mi-ro píše:závada napáječů ztrátou kapacity filtrace (klasika po 4-5 letech provozu) se u DVB-T projevuje kolísáním kvality a "kostičkováním", zatímco u DVB-T2 taková závada způsobí úplnou ztrátu signálu.
to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti taky.
od doby kdy jsem to zjistil, nosím v kapse Tlf sluchátko oddělené malým seriovým elytem pro kontrolu síťového napáječe sluchem . . .
. . . pytlík náhradních elytů do zdrojů a někdy je lepší ten napáječ vyměnit za nový . . .
A adaptéry se železnýma trafama už pomalu docházejí...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ok1hga píše:od doby kdy jsem to zjistil, nosím v kapse Tlf sluchátko oddělené malým seriovým elytem pro kontrolu síťového napáječe sluchem . . .
. . . pytlík náhradních elytů do zdrojů a někdy je lepší ten napáječ vyměnit za nový . . .
Dobrá vychytávka
Škoda, že už té ant. technice moc nedám. No co už, tento měsíc (za pár dnů) čtyřiasedmdesát (kdo by lozil po půdách, střechách, ...) - stačí, že se plahočím "po kotárech" při houbaření
Ale taky jsem je opravoval "výměnným způsobem" - ellyt pěkně doma "v teple" - obzvlášť ty první, s konektorovovou výhybkou (IEC) - tam to trvalo sekundy.
Dnes už je ta výhybka spíše na "F"-ka
Sluchátko chválím a stydím se, že tento dávný, leč pozapomenutý, široce univerzální indikátor skončil na tolik let na dně šuplíku.
Ale ještě ho mám schovaný!
- monterjirka
Hill píše:Já to testuji normálně multimetrem: ... střídavě ukáže nějaké napětí, když filtrační kondík nefiltruje.
...
Velmi správně. Ale musíš mít "multimetr", ne hračku z akce vše za 39,- něco jako řada 830
Ty kondenzátory - nejeden napáječ, který má kondenzátor na 25V, má transformátor navržený tak, aby tam při 220V v síti (nebo i méně i někde za rýžovou plantáží) bylo na výstupu dost.
U nás s normovými 230V a reálnými i přes 240V na těch kondenzátorech bývá běžně přes 30V, už jsem naměřil i 34V, takže když už se v tom vrtám, dávám automaticky na 35V
- scorpions-cz
Příspěvky OT jsem oddělil do samostatného vlákna.
- scorpions-cz