VU meter

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od zdenoeddie »

Hill píše:Nevadí, počkáme. Pak dej vědět, jak jsi pořídil.

jasne,bude to niekedy koncom listopadu,zatial este raz dakujem velmi pekne :)
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od zdenoeddie »

Tak uz som doma,odpojil som tie VU metre v nadeji ze to uz pojde dobre,ale :doublefuck: ,akurat co mi to pomohlo je to ze uz to "nerapci",ale aj tak pri plne vytocenom potenciometri to hraje ako z nejakeho cinskeho tranzistoraka.Kurnik!
masar

#33 Příspěvek od masar »

Tvoje předchozí informace vypovídaly, že slabě a zkresleně to hrálo až po připojení těch VU-metrů nebo ne? Pokud ne, tak nejprve odstraň závadu zesilovače. Proměř všechna důležitá napětí. :wink:
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od zdenoeddie »

Tak problem (dufam) vyrieseny.
Pripojil som zdroj signalu priamo na vstup z predzosilovaca a hraje to super!Pravdepodobne je chyba niekde v privedeni vstupu ,alebo niekde v potenciometri,alebo este v prepinaci ktorym volim vstupy (mam na tom zosiku 2 vstupy,ktore prepinam).Len mam este jeden dotaz.Ked to mam takto pripojene uroven signalu ovladam len potenciometrami na predzosilovaci (cize na zosilovaci signal neni nicim obmedzeny ide priamo) tak sa mi zda ze to hraje "tichsie" na rovnakej urovni,ako ked to zapojim na vstup B116. Napadaju ma 2 dovody preco to tak moze byt:
1. B116 ma este dalsi predzosilovac ,ktory ten signal "zosili viac"
2. repraky mam iba 10W,takze ja mozem do nich nahustit aj 40W ale hlasnejsie hrat nebudu (akurat ich znicim),cize ten elek.zosik odskusat na silnejsej zostave
Ak sa mylim prosim o opravu,popripade nejake dalsie nacrtnutie problemu.
Ma to ale jednu vyhodu,ak na B116 pridam riadne nahlas,zda sa mi ze to skresluje atd,ale ked pridam poriadne na zosiku,tak to hraje pekne a ani repraky "nerapcia" (tak ako ked je prebudeny reprak,ved to poznate).
Tolko moje postrehy,za pripadne rady,atd dakujem.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od zdenoeddie »

Prosim moze sa niekto vyjadrit k tomu mojmu prispevku vyssie?Nech viem ci sa domyslam spravne alebo sa totalne mylim.Dakujem.
Hill
Administrátor

#36 Příspěvek od Hill »

Potenciometr nebo přepínač nebo oboje.
Jasně, že ztráta kontaktu jednak znamená uřezané středy a hloubky, jednak může způsobit rozkmitání zesilovače.
Proměřit, vyčistit, případně vyměnit za nové.

A VU-metry připojit až na výstup zesilovače.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“