Stěračový motorek
Moderátor: Moderátoři
Stěračový motorek
(dílna) chci použít stěračový motorek (6ks) na dálkové ovládání.
Musí ale být reverzní, aby po změně polarity změnil směr otáčení. Doma jsem našel nějaký ze Škodovky, asi Favorit nebo Š120 a další dva z Renaultů. Ty všechna se točí stále stejně, ať připojím polaritu jakkoliv.
---Otázka zní zda existuje v nějakém autě motorek který mění otáčky dle polarity, nebo jak to uvnitř přepojit? Dík za rady a názory.
- serviceman
Hill píše:Ano: jedno z vinutí se připojí přímo, druhé přes usměrňovací můstek.
Nebo si pořiď motorky z Felicie a novější. Ty už mají trvalý magnet a reverzace se dá udělat přepólováním napájecího napětí.
Jelikož se jedná o 6 žaluzií (tedy něčemu, co se tomu podobá - "látka" s 50% propustností) tak půjdu do nových a né z vrakoviště. Jsem rád že to je z Felicie, tam snad bude i rozumná cena. Díky za rady.
EDIT: předpokládám, že se výstupní hřídelka stále otáčí, a nedělá pouze kývavý pohyb tam a zpět.
EDIT:
Vzpomněl jsem si, kdysi jsem na podobné téma diskutoval.
https://kutilska.poradna.net/questions/ ... u-arduinem
ZdenekHQ píše:Jak řešíš dorazy, abys neměl žaluzie namotaný na motoru?
Abych to uvedl na správnou míru včetně názvosloví. Vlastně se jedná
o vodorovnou roletu s vnitřním pérem bez západkového mechanismu.
Prostě stejné, jako dřív staré rolety) A jakoby za špagát bude tahat ten
stěračový motor. "Šňůra bude ve tvaru Y, a bude se navíjet na bubínek na
tom stěračovém motoru (šnekový převod je samosvorný) Ta roleta
je o dost delší než to střešní okno (vykýř)
a tak koncový doraz nemusím řešit. Ovládání je tlačítky, jede jen pokud ho držím.
---potřebuji k práci co nejvíc světla, ale prudké sluneční světlo se na broušené ploše leskne moc a zkresluje to tvar, a bolí oči. Jinak svítí ráno, jinak v poledne a jinak odpoledne, tak potřebuji víc nebo míň zastiňovat. Když je pod mrakem, tak je roleta namotaná a nestíní.
U teba zrejme s priestorom a potrebnou silou asi moc problém nebude, ale aj tak ten stieračový motor je zbytočne veľký a silný....a ešte potrebuješ poriadny zdroj k tomu.
- Přílohy
-
Bringsmart-JGY-395.jpg- (11.66 KiB) Staženo 3096 x