Předmět:Problém mliečnej obrazovky so spätnými behmy CTV213A

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hrom

Předmět:Problém mliečnej obrazovky so spätnými behmy CTV213A

#1 Příspěvek od hrom »

Dobrý den

V minulom fore som prosil o pomoc pri oprave OVP CTV 2138A, kde sa mi vyskytla nasledovná chyba: Obrazovka silno svieti do mliečna a vidieť spätné behy. Všimol som si že odpor R122 nachádzajúci sa pri VN trafe horí. Vymenil som integrovaný obvod TDA 6108 JF na obrazovke a kondenzátory bez kapacity t.j. C151,C143,C03 na obrazovke,napätie na kondenzátore C150 je 190V, na odpore R 122 som nameral napätie smerom ku C153 stúpajuce od cc6 do 14 V pričom mi už horel tento odpor R122. Na druhej strane na nižičke VN trafa č.7 som nenameral napätie.Neviem kde presne merať a aké napätia na ktorých bodoch. Ak by ma mohol niekto navigovať cez ICQ moje číslo je 486796395
Mohol by mi prosím niekto s tým pomôcť budem mu velmi vdačný. S pozdravom HROM
marostv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od marostv »

mal som ten problem 2krat v obydvoch pripadoch bola vadna obrazovka ten prvy bol asi CTV2137 a druhy bol ťieš OVP ale model už si nepametam televizor mal 2dni a odišla obrazovka v tej 2137 som dal staršju obrazovku a funguje už asi 2roky ,a ten druhy sa posielal do fabriky na vymenu obrazovky,skor by som to typol na skrat v obrazovke. Alebo sa mylim :?:
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

Jde nahradit původní obrazovka A51EFS83X191 za A51EFS83X701?Nebo maj jiný napětí?
jandu

#4 Příspěvek od jandu »

Prečo si tento problém nenapísal do témy "Televizory a projektory
"
?
Logicky patrí tam, a ak odborníci na TV nenavštevujú pravidelne rubriku "Poradna", tak asi na svoj dotaz nemusíš dostať včasnú a správnu odpoveď.
Ja nemám "úzku" špecializáciu, ale podľa tvojho popisu závady to nemusí byť vadná obrazovka. Môže byť chyba aj v nastavovacom trimri Ug2 na VN trafáku. Ale nechaj si to potvrdiť od ľudí ako je Kondík a pod.
stevo59

#5 Příspěvek od stevo59 »

Na doske obrazovky je kond 10uF/200V - Je na ňom napätie? Má obr. zosilňovač (to TDA) napájanie? Podľa popisu chyby máš na katódach obrazovky 0V, čiže sú bez napájania - na katódach by malo byť okolo 160 V. Števo.

Ak je tak, hľadaj, kde sa to napätie stráca..... a spravíš to.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“