Předmět:Problém mliečnej obrazovky so spätnými behmy CTV213A
Moderátor: Moderátoři
Předmět:Problém mliečnej obrazovky so spätnými behmy CTV213A
V minulom fore som prosil o pomoc pri oprave OVP CTV 2138A, kde sa mi vyskytla nasledovná chyba: Obrazovka silno svieti do mliečna a vidieť spätné behy. Všimol som si že odpor R122 nachádzajúci sa pri VN trafe horí. Vymenil som integrovaný obvod TDA 6108 JF na obrazovke a kondenzátory bez kapacity t.j. C151,C143,C03 na obrazovke,napätie na kondenzátore C150 je 190V, na odpore R 122 som nameral napätie smerom ku C153 stúpajuce od cc6 do 14 V pričom mi už horel tento odpor R122. Na druhej strane na nižičke VN trafa č.7 som nenameral napätie.Neviem kde presne merať a aké napätia na ktorých bodoch. Ak by ma mohol niekto navigovať cez ICQ moje číslo je 486796395
Mohol by mi prosím niekto s tým pomôcť budem mu velmi vdačný. S pozdravom HROM
"?
Logicky patrí tam, a ak odborníci na TV nenavštevujú pravidelne rubriku "Poradna", tak asi na svoj dotaz nemusíš dostať včasnú a správnu odpoveď.
Ja nemám "úzku" špecializáciu, ale podľa tvojho popisu závady to nemusí byť vadná obrazovka. Môže byť chyba aj v nastavovacom trimri Ug2 na VN trafáku. Ale nechaj si to potvrdiť od ľudí ako je Kondík a pod.