Hudba a zvuk - časopis
Moderátor: Moderátoři
Hudba a zvuk - časopis
V letech 1967 až 1971 byl vydáván časopis Hudba a zvuk. Jeho historii jistě každý hudební nadšenec zná. Kdo ho vlastní tak si ho cení. Je tam spousta zajímavého čtení o přístrojích a mnoho recenzí. Vydat se podařilo i dva magazíny. Druhé číslo vám zde dávám k nahlédnutí. S původní předlohou jsem si trochu pohrál a vyčistil ji. Jiný zdoj jsem bohužel neměl. Zatím se mě ale nepodařilo nic zjistit o MAGAZINU č.1, který snad byl též vydán. Nikde o něm není zmínka ani není na webu k dispozici náhled. Katalogy velkých knihoven bohužel detaily neuvádějí, domů nepůjčují a bohužel se tam nedostanu.
Pokud by snad tedy někdo chtěl přispět informacemi k tomuto Magazínu č.1 budu rád. Pokud by snad někdo měl i skeny tohoto čísla, rád se postarám o úpravy ev. převody např. do pdf a zveřejnění, pokud to vlastník zde neudělá sám.
Samozřejmě další informace o časopisu Hudba a zvuk jsou vítané.
Zde tedy HI-FI MAGAZIN č.2
Jedničku neměl ani on a říkal mi, že vyšla ve velice malém nákladu.
Takže po takové době bude v ČR doslova jenom pár exemplářů.
Zajímavostí je, že ani v tiráži Magazínu není letopočet vydání.
Pokud by se číslo Magazínu č. 1 nalezlo, bylo by to pěkné doplnění historie ve vydávání tohoto časopisu.
Zde pak obrázek titulní strany magazínu číslo 1 z Hudba a zvuk 8-9/68.
Hozd píše:Ano, díky "xy1 a sinclair" za nakopnutí. Podíval jsem se tedy do ročníku 1968 a skutečně v číslech 8 a 9 je zmínka o tomto magazínu č.1. To mě nějak dříve nenapadlo. Bylo to skutečně v období výstavy HI FI EXPO PRAHA 68. Součástí byla i rozsáhlá nabídka titulů Čs. hi fi klubu a také nabídka ne běžných přístrojů na trhu. Co bylo dále v obsahu se neuvádí.
Pokud by se číslo Magazínu č. 1 nalezlo, bylo by to pěkné doplnění historie ve vydávání tohoto časopisu.
Zde pak obrázek titulní strany magazínu číslo 1 z Hudba a zvuk 8-9/68.
Nalezeno! (i se vstupenkou z výstavy). Je to 16 stránek na zažloutlém novinovém papíře, tehdy za celou 1 Kčs.
A budeš prosím tak laskav a oskenuješ to zodpovědně?
Stačí určitě čb, stejně tam asi víc barev nebude.
Možná to bude po přepnutí na čb režim i čitelnější, když zmizí ta žlutá.
Jaký máš skener?
Červená barva jako doplňující, byla používána v ročníku 1967, modrá zase 1968.
Bohužel jimi tiskli i některé texty a na žlutém papíře je to nahovno.
Ten "novinový" papír by přesně odpovídal.
Celé ročníky 1967 a 1968 jsou na fakt mizerném papíře, který bohužel zežloutnul i v naprosté tmě skříně.
Trochu lepší vnitřní papír plus křídová obálka až 1969-1971.
Ale ve stejné skříni mi zežloutly i mnohé knížky a také většina RK. S neklíženým, neběleným papírem z toho období, tedy zhruba 1965-1975.
Ten časák neměl bolševik zaříznout. Kdyby mohli pokračovat v trendu, nastaveném už v ročníku 1970 a 1971, tak tu mohlo vyrůst o dost víc odborníků, minimálně na elektroakustiku.