Hudba a zvuk - časopis

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hozd

Hudba a zvuk - časopis

#1 Příspěvek od Hozd »

Zdravím
V letech 1967 až 1971 byl vydáván časopis Hudba a zvuk. Jeho historii jistě každý hudební nadšenec zná. Kdo ho vlastní tak si ho cení. Je tam spousta zajímavého čtení o přístrojích a mnoho recenzí. Vydat se podařilo i dva magazíny. Druhé číslo vám zde dávám k nahlédnutí. S původní předlohou jsem si trochu pohrál a vyčistil ji. Jiný zdoj jsem bohužel neměl. Zatím se mě ale nepodařilo nic zjistit o MAGAZINU č.1, který snad byl též vydán. Nikde o něm není zmínka ani není na webu k dispozici náhled. Katalogy velkých knihoven bohužel detaily neuvádějí, domů nepůjčují a bohužel se tam nedostanu.
Pokud by snad tedy někdo chtěl přispět informacemi k tomuto Magazínu č.1 budu rád. Pokud by snad někdo měl i skeny tohoto čísla, rád se postarám o úpravy ev. převody např. do pdf a zveřejnění, pokud to vlastník zde neudělá sám.
Samozřejmě další informace o časopisu Hudba a zvuk jsou vítané.
Zde tedy HI-FI MAGAZIN č.2
sinclair

#2 Příspěvek od sinclair »

Ten odkaz nefunguje.
dred

#3 Příspěvek od dred »

...mne to ide, už čítam, pri stlačení ENTER treba silno zahrešiť :twisted:
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

díky, odkaz funguje,
už mám staženo a pročítám . . .
sinclair

#5 Příspěvek od sinclair »

Omlouvám se, kokot drevený, plechom obitý jsem tady já.
Odkaz jsem bůhvíproč vkládal do googlu, místo do prohlížeče...Měl jsem ho vedle otevřený. Pardon.
sinclair

#6 Příspěvek od sinclair »

Byl to Hubert Mašín, kdo mi už před mnoha lety čb kopii této dvojky posílal, kvůli TW30G, co jinde jako stavební návod nevyšla.
Jedničku neměl ani on a říkal mi, že vyšla ve velice malém nákladu.
Takže po takové době bude v ČR doslova jenom pár exemplářů.
Zajímavostí je, že ani v tiráži Magazínu není letopočet vydání.
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Kruciš, neměnil jsem tu odkaz v code za url už včera?
Mohl sis, Leoši, ušetřit to vkládání do Googlu...
sinclair

#8 Příspěvek od sinclair »

Zkusím projít všecky ročníky a zjistit aspoň ze zmínek, kdy měla ta jednička údajně vyjít. Bohužel neznám nikoho, kdo by ji fyzicky měl.
xy1

#9 Příspěvek od xy1 »

sinclair píše:Zkusím projít všecky ročníky a zjistit aspoň ze zmínek, kdy měla ta jednička údajně vyjít. Bohužel neznám nikoho, kdo by ji fyzicky měl.

Jestli se moc nepletu, bylo to u příležitosti HIFI EXPO 68 (v sále Dopravních podniků) - takže rok 1968. Večer prohrabu příslušné krabice.
Hozd

#10 Příspěvek od Hozd »

Ano, díky "xy1 a sinclair" za nakopnutí. Podíval jsem se tedy do ročníku 1968 a skutečně v číslech 8 a 9 je zmínka o tomto magazínu č.1. To mě nějak dříve nenapadlo. Bylo to skutečně v období výstavy HI FI EXPO PRAHA 68. Součástí byla i rozsáhlá nabídka titulů Čs. hi fi klubu a také nabídka ne běžných přístrojů na trhu. Co bylo dále v obsahu se neuvádí.
Pokud by se číslo Magazínu č. 1 nalezlo, bylo by to pěkné doplnění historie ve vydávání tohoto časopisu.
Zde pak obrázek titulní strany magazínu číslo 1 z Hudba a zvuk 8-9/68.
Přílohy
.1.jpg
HI FI MAGAZIN č.1
HI FI MAGAZIN č.1
xy1

#11 Příspěvek od xy1 »

Hozd píše:Ano, díky "xy1 a sinclair" za nakopnutí. Podíval jsem se tedy do ročníku 1968 a skutečně v číslech 8 a 9 je zmínka o tomto magazínu č.1. To mě nějak dříve nenapadlo. Bylo to skutečně v období výstavy HI FI EXPO PRAHA 68. Součástí byla i rozsáhlá nabídka titulů Čs. hi fi klubu a také nabídka ne běžných přístrojů na trhu. Co bylo dále v obsahu se neuvádí.
Pokud by se číslo Magazínu č. 1 nalezlo, bylo by to pěkné doplnění historie ve vydávání tohoto časopisu.
Zde pak obrázek titulní strany magazínu číslo 1 z Hudba a zvuk 8-9/68.

Nalezeno! (i se vstupenkou z výstavy). Je to 16 stránek na zažloutlém novinovém papíře, tehdy za celou 1 Kčs.
sinclair

#12 Příspěvek od sinclair »

Výborný! Borec!
A budeš prosím tak laskav a oskenuješ to zodpovědně?
Stačí určitě čb, stejně tam asi víc barev nebude.
Možná to bude po přepnutí na čb režim i čitelnější, když zmizí ta žlutá.
Jaký máš skener?
Červená barva jako doplňující, byla používána v ročníku 1967, modrá zase 1968.
Bohužel jimi tiskli i některé texty a na žlutém papíře je to nahovno.
Ten "novinový" papír by přesně odpovídal.
Celé ročníky 1967 a 1968 jsou na fakt mizerném papíře, který bohužel zežloutnul i v naprosté tmě skříně.
Trochu lepší vnitřní papír plus křídová obálka až 1969-1971.
Ale ve stejné skříni mi zežloutly i mnohé knížky a také většina RK. S neklíženým, neběleným papírem z toho období, tedy zhruba 1965-1975.
Ten časák neměl bolševik zaříznout. Kdyby mohli pokračovat v trendu, nastaveném už v ročníku 1970 a 1971, tak tu mohlo vyrůst o dost víc odborníků, minimálně na elektroakustiku.
Hozd

#13 Příspěvek od Hozd »

Tak to je výborné. Díky za nález. Přidávám se též s prosbou o naskenování alespoň v 300 dpi. Rád ev. pomohu při zpracování nebo převodu do pdf po zaslání skenů.
konosuke

#14 Příspěvek od konosuke »

ten časák mně unikl, no v tý době na ZŠ jsem neměl o muziku zájem ani magič natož nějaké "protistátní" desky či co, šlo o vedlejší produkt doznivání polit.oblevy 1968 ? doba by odpovídala...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Ruprecht

#15 Příspěvek od Ruprecht »

To bude spešl číslo k Expu, standardní číslo 1/68 by mělo být třeba tady https://uloz.to/file/xUSHo7yH/hudba-a-z ... 1-1968-rar
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“