Rozšíření wifi sítě

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
aligator

#16 Příspěvek od aligator »

https://www.youtube.com/watch?v=eJUzvjef_3o

u mě teda router úplně vynechá to nastavení v 3:56
To musím vyřešit
tomasjedno

#17 Příspěvek od tomasjedno »

Spíš bych čekal, že si ji ten Asus v režimu extender vyžádal z toho Cisca. Hledej, šmudlo :-)
Buďto bych ten Asus zresetoval a znovu nastavil - a nezapomněl při tom definovat mu IP adresu. Anebo jestli se dostane do toho Cisca (já třeba ne, neznám heslo ale ani ho nepotřebuju, mám ho bez WiFi), tak v DHCP serveru nějakou přiřadit.
aligator

#18 Příspěvek od aligator »

Reset a znovu nastavení nepomohlo. Znovu to stejné :) Ale děkuji. Vím, že i v tomto režimu se prostě musím dostat do Extenderu. Tím jsem si nebyl jistý
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Asi před týdnem jsem řešil že na TV přestalo chodit "červený tlačítko". Prošel jsem nastavení sítě, vše OK ale při testu hláška "síť nenalezena". Divný, mobil se na Wifi chytne po celým pozemku, v okruhu cca 50 m. Tak jsem vedle televize pustil na mobilu WiFi scaner a zjistil, že soused si nacpal svoji Wifinu na kanál 6 na kterým jedu už několik let a že je dokoce silnější než já. Divný, od kanálu 1 do 6 se přetahovalo asi 9 různých sítí a nad kanálem 6 naprosto nic. Asi "odborná" instalace majitelů. Tak jsem přeladil oba routery na kanály 8 a 10 a TV maká jak víno. Mobil se mi na Wifinu přifázuje už 250 m od baráku.
Takže to scanování vřele doporučuju nalýzt čistej kanál a nebo aspoň nějakej se slabým signálem. Výběr kanálu "Auto" se mi vůbec neosvědčil, Wifina v NTB Premio se občas nedokázala přifázovat.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
tomasjedno

#20 Příspěvek od tomasjedno »

aligator píše:Ale děkuji. Vím, že i v tomto režimu se prostě musím dostat do Extenderu. Tím jsem si nebyl jistý
Já používám extender Zyxel, nechal jsem ho sosat IP adresu z DHCP serveru na WiFi AP a tam jsem mu vyhradil pevnou. Normálně se pak do něj dostanu.
Nemůžeš si na tom Ciscu zobrazit seznam klientů?
serviceman

#21 Příspěvek od serviceman »

Nejjednodušší extender je starší mobil s režimem tethering někde na půl cesty.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
robo

#22 Příspěvek od robo »

S tím mobilem bych si nebyl jist. Nezvládne ze sebe udělat opakovač. Umí vzít data od mobilního opa a z wifi v mobilu udělat přístupového klienta. Tohle zvládne.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hubert_79 »

Taky si myslím, že tohle mobil nezvládne.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
vladodyno

#24 Příspěvek od vladodyno »

pomocou aplikácie (samozrejme platenej) to zvládne.

https://play.google.com/store/apps/deta ... n.repeater

NETESTOVAL SOM!
Rellik

#25 Příspěvek od Rellik »

Kup si WIFI adaptér a máš wifinu na skoro 100%... Já to tímto řešil ve sklepě, kde vysílač je ve druhém patře a samotný notebook, chytal signál tak na 10% a vypadával... Po připojení tohoto externího adaptéru je signál v průměru na 95%... A přenos dat naprosto v pohodě...
Přílohy
IMG_20200404_094342.jpg
IMG_20200404_094342.jpg
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“