teploměr meteostanice špatně měří
Moderátor: Moderátoři
teploměr meteostanice špatně měří
http://www.conrad.cz/presny-teplotni-se ... -c.k502363
Myslíte, že by to mohlo být ono, nebo to nejde trefit jen tak od pasu?
A je možné nějak spasovat jiné čidlo(ten aparát), které není přímo určené na tuto stanici?Díky
Prostě možností chybného zobrazování je víc, třeba si některý soused pořídil podobné, nebo úplně jiné zařízení, pracující na blízkém kmitočtu, které může i váš datový přenos rušit. Výměna čidla by měla být až poslední možností, když všechno selže.
Jedniné co mě ještě napadá a co je vůbec možně změnit či udělat je postupně to odzkoušet pos č. 1 a pod č. ty frekvence jak se to bude chovat ale mám takovou potuchu že je něco špatně v meteostanici kde se asi ztrtí ta uložená /navolení/frekvence.
V tom případě pokud by tomu tak bylo je pak dosti špatné že je to tak na tu vlhkost náchylné a divné proč to výrobci těch čidel nedělají nějak vodotěsně nebo aspon v návodu neupozornují na to aby to čidlo nebylo vystaveno povětrnostním podmínkám.
"prostě se mi najednou zobrazuje na displeji meteostanice frekvence pro č. 1 a ne ta 3 což pak logicky nemá s čím komunikovat takže jediné řešení aby to zase chodilo je že musím vzadu na meteostanici příslušným čudlíkem navolit opět tu frekvenci pod č.3 a okamžitě venkovní teplota zase naběhne toto se mi děje cca 1 x denně."
Že by zaoxidovaný kontakt, nebo vyteklé baterky v té vnitřní části
Vašek
Jestli opravdu má vnitřní jednotka při výpadku signálu nastaveno skenování i z jiných kanálů, tak by to opravdu mohla být závada vnější jednotky.
Ukazuje na to i fakt, že nyní, když je to pod střechou a venku krásné slunečné teplé počasí, tak vlhkost uvnitř postupně vyschla a nejsou tam žádné svody, tak vnější jednotka funguje.
No uvidíme po jejím rozebrání, jestli byla příčinou výpadků ta vlhkost nastřádaná během umístění na balkónu.
Vašek
Nicméně se ukazuje že ty vnější čidla nejsou vůbec chráněny proti proniknutí vlhkosti jakkoliv to vizuálně vypadá ale pamatuji se že se mibv minulosti rovněž nakondenzovala vlhkost do antenní krabice dipolu a kompenzoval to později vyvrtáním dvou otvorů zespon v místě přívodního koax. kabelu aby to mělo naopak vzduch který svou cirkulací zabánil srážení vody takže i kdyby to snad bylo vodotěsné tak vlivem prudké změny teplot tam kondenzace vznikne ,pokud je to ale schované /zakryté/ tak to zřejmě moc nehrozí ale je na to třeba myslet a brát to na zřetel generelně.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
salora píše:...Nicméně se ukazuje že ty vnější čidla nejsou vůbec chráněny proti proniknutí vlhkosti...
To já mám opačnou zkušenost.
Už deset let mám bezdrátový teploměr Huger EM899 (dnes už se asi nedá koupit) s jednou vnější jednotkou s displejem a ta je celou tu dobu na severní venkovní zdi. Prší na ní a v zimě je na ní kolikrát napadaný sníh, který pak roztaje a jednotce to zatím nevadilo, přestože v návodu je přímo napsáno:
I když jsou externí senzory odolné proti povětrnostním vlivům, nedávejte je do míst, kde by byly vystaveny přímému slunečnímu záření, dešti nebo sněžení.
Měl sem problém s příjmem signálu vnitřní jednotkou. Zřejmě to bylo tím že signál měl v cestě dvě nosné zdi a příčku s kuch. linkou. Zkusil sem změnu orientace vnější jednotky vůči vnitřní a to nepomohlo. Až jednou sem zkusil dát do vnější jednotky místo alkalických baterií Ni-Zn akumulátory a od té doby má vnitřní jednotka výpadek signálu jen výjimečně. Je to asi tím že Ni-Zn aku mají větší napětí než normální baterie a díky tomu je i signál vysílaný vnější jednotkou silnější. Ale to nemám jak změřit, jen se to domnívám podle toho že výpadky v podstatě zmizely.
Nakonec ještě dodám že vnitřní jednotka při výpadku signálu čekala na jeho opětovné zachycení a samovolně neměnila zobrazovaný kanál č.1, na kterém mám nastavenu vnější (celkem má možnost být spárována se třemi vnějšími jednotkami).