Selenový usměrňovač (trafo) - využití

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

kutilmil píše:A naco ti bude hentake trafo ekkare? To jako budu tahat k autu 50 kilovu nabijačku? A vubec to proste robit nebudu aby sem po zaparkovani nabijal baterku. Kedisi sa to tak robilo a baterka stála polku výplaty. Tá doba je už chvalabohu preč.
Nikdo to TEBE dělat nenutí. Ale nenuť ty nikomu dalšímu svoje zcestný dojmy a průjmy, radši si destiluj ty svý druháky a třeťáky a nevyjadřuj se k další použitelnosti starejch kilowattovejch traf. Ale až se ti v tvým autě vy.se.re baterka tak, že nenastartuješ, vzpomeň si na to, že se ti nechtělo tahat nabíječku. Ono to skutečně už dávno není o tom že nová baterka už nestojí půlku vejplaty - ale je to o tom, že náhradní nemáš ve skříni za dveřma když ji zrovna potřebuješ.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#17 Příspěvek od kutilmil »

Pozri sa. ty máš názor že je to v dnešnej dobe velice užitočné a ja mám názor že to už v živote nevyužije. A mimochodom že si kamarát tak ti možem také podobné 2 alebo možno aj 3 podarovať. Ešte to sú dokonca komplet nabíjačky.

PS: dneska to bežne funguje tak, že keď nenaštartuješ tak zavoláš "anielov" prídu donesú náhradné auto a keď ho opravia tak zasa zámena. Celé to stojí tuším 30 EUR ročne.
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#18 Příspěvek od kutilmil »

Vidím Ekkare že ideš po tých trafách jak kočka po uzeném tak pokud by si ju chcel tak je tvoja. Je tam trafo jak prasa. Trojfázové dokonca!!
Přílohy
nab2.JPG
nab2.JPG
nab1.JPG
nab1.JPG
Jodr

#19 Příspěvek od Jodr »

Nabíječka v domácnosti je třeba. Když ne momentálně pro vlastní, tak minimálně pro potřebu okolí. Soused přišel s výpujčkou nabíječky. Má služební Ochcu a že po dvou dnech odstavení nejde natočit. Druhý den přišel, že nabíjel celou noc a stejně nejede. Nechal jsem si tedy předvést kam nabíječku připojil. A samozřejmě. Mínus na mínus, plus na praporek na kastli, kam je mínusový kabel připojen přes bočník Powermanagmentu. Ještě, že moje kopuletá nabíječka má vestavěný řiditelný proudový omezovač. Celou noc proudem nabíječky jen ohříval právě onen šunt. No chlapec, povoláním kancelista elektrikou nepolíbený, netušil co páchá. Tím chci potvrdit, že inteligentní dobíjení není žádné štěstí. Mně samotnému už tahle fičura odrovnala tři roky starou gelovku, hodně km od baráku. Při pokusu o nastartování si immo pomazalo klíče. Naštěstí žena nosí v kabelce druhé, aby se dostala do auta a ty fungovaly.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#20 Příspěvek od kutilmil »

To je v poho len 50kg nabíjačka sa ťažko nosí.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Jo tak si koupí číňana 8A za tři stovky s automatem a je . Vejde se do kapsy dveří .
workhard
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od workhard »

Lze použít i klasické trafo, pokud nemáte doma tank, bohatě stačí pětikilové.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Proč ? Nabíječku 0,3kg do větší kapsy . Koupí za půlu ceny mědi . Dnes to ztratilo hodnotu .
workhard
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od workhard »

Když vymlátíš baterku do tla, ty automaty se občas nechytnou. A jednocestné usměrnění ve spojení s menším odběrem desulfátuje desky, i když to tu mnozí popírají.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

Mně už se takhle "ze zápůjčky" nevrátilo několik nabíječek autobaterií - s jedinou výjimkou všecky bastlený. A i ta jedna továrního původu byla upravovaná. Doufám, že těm co mi je nevrátili slouží dál k plný spokojenosti. I proto tvrdím, že bez nabíječky doma to ani dneska nejde a rozhodně to nepůjde ani v budoucnosti. Chtěl bych vidět ten fofr, kdyby se podle postupu "keď nenaštartujem, zavolám anjelov, dovezú náhradné auto" zachovalo v jedný lokalitě vícero automobilistů naráz. Takovouhle 3,14čovinou se může utěšovat jen naprostej naivka ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#26 Příspěvek od kutilmil »

Ja sem sa už ekare tešil že mi napíšeš vtedy a vtedy si dojdu pro tu nabijačku co ponukaš lebo ma užasne trafo. Ty si ale zase nakydal hnoja do vzduchu a mne tu harapák zase ostane strašit. Proč to teda nechceš ked je to také vinikajúce? Tlápeš páté cez deváte. Proste uznaj že v dnešnej dobe to je k hovnu. Je fakt že pred 20-timi rokmi by som ti za to zadok pobozkal ale to je už naozaj preč. A čítaj pozorne! ja netvrdím že doma nemá byť nabíjačka. Ja len tvrdím že, nabíjačka ktorá v dnešnej dobe váži 50kg je pre obyčajného človeka nanič. Mimochodom ja takú mám konkrétne NB23 aj foto ti možem poslať ale než by som ju mal vytiahnuť z regálu a doterigať k autu tak kašlem na to a zoberem malú.
vrky

#27 Příspěvek od vrky »

sinclair: Je tam tyčka 6mm.
ferdislav

#28 Příspěvek od ferdislav »

Ta nabíječka mi připomíná komunistickej startovací vozík, když sem jezdil ještěrkou, nejednou jsem ho byl nucen použít, nechtel bych vidět kolik by dneska stál novej..
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#29 Příspěvek od kutilmil »

Pre EKKARA je zadarmo aj s flaškou druháha!
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

Já mám vlastních traf dostatek, i těch vysloveně "zarážkovejch" s váhou 10kg+. Ale dokáže mě nastolicovat, když někdo začne tvrdit něco o nepoužitelnosti a zbytečnosti takovýho trafa pro bastlíře. Každýmu takovýmu bych dal zaplatit zakázkový navinutí 500VA nebo ještě výkonnějšího trafa s pár odbočkama, aby si dokázal představit, jakou hodnotu doporučuje vyhodit.

A druháka nepiju a nepije ho ani Drobek - ten si do vostřikovačů potrpí na izopropanol ...
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“