Jak pájet ručně malý SMD pouzdra?
Moderátor: Moderátoři
rnbw píše:Tam by sa dal kupit hotovy plosak-redukcia pre QFN32. Novy IO tam jednoducho prispajkovat a droty pohodlne vyviest z plosaku.
Tú redukciu som mal tiež objednanú, prišla, ale nepasovala. Aj tá najmenšia redukcia bola ešte veľká. Mám ju do dnes doma, môžem poslať...
Chce to silnou lupu a jistou ruku. Pokud se ti klepou ruce, dej si na uvolneni panaka. Pred pajenim se dvakrat nadechni a zataj dech. Pouzij gelove tavidlo ve kterem odpor utopis a ne prilis vysokou teplotu. Hrot zasadne s ploskou, na tenke spicce se neudrzi cin. Neco ve stylu tohoto. Na plosku naberes cin, pridrzis odpor, tuknes hrotem a je zapajeno. Tenka pinzeta je podminlou, kup obycejnou cinskou zahlou a vybrus jii

forbidden píše:Ani jsem nevěděl, že se tu podobný téma už řešilo. O tom bondování drátků bych ani neuvažoval, celej krám by letěl... Holt má někdo nadání na jemnou práci.
Možno nadanie, ale v každom prípade musíš mať na to aj zariadenie. Keby som bol odkázaný na domáce podmienky, tak to nedám. Ale vďaka tomu, že pracujem vo firme, kde máme Mantis, tak na poobedňajšej smene, kde ,,prudéry a bonzáci" sú už doma, sa to zvládnuť dalo. Mám jedno svoje heslo: ,,Všetko sa dá opraviť, len treba prísť na to, že ako". Mnohí ,,študovaní" ma za to vo firme nenávidia a sa cítim občas preto ako mimozemšťan....