Elektronickej podpis do MS Office Outlook

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Elektronickej podpis do MS Office Outlook

#1 Příspěvek od Celeron »

Nevíte prosím někdo jak nacpat do Office Outlook elektronickej podpis z úložiště certifikátů ve Woknech?
V Office Outlook Nástroje jsem rozklikl Centrum zabezpečení, pak Zabezpečení emailu ale co s tím dál?
Digitální ID inport/export ně do úložiště certifikátů nepustí, Načíst digitální ID odskočí někam na net a Nastavení v Šifrovaný email mě sice do úložiště certifikátů pustí ale po výběru platnýho certifikátu to nic nedělá...
Díky!
Přílohy
Screenshot 2020-04-21 11.07.25.png
Screenshot 2020-04-21 11.07.25.png
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
p32

#2 Příspěvek od p32 »

petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Pokud máš v PC nějaký podpis, tak kdybys ho vyexportoval, někde uložil a navedl na něho Import v Outlooku, tak by to takto nefungovalo?

PF
termit256

#4 Příspěvek od termit256 »

Ja jsem tohle nikdy neresil, vzdycky se to tam objevilo samo a fungovalo. Mas v outlooku ucet se stejnou adresou jako na certifikatu?
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

to P32 a petrfilipi: Postupoval jsem přesně podle toho návodu z odkazu. Dostal jsem se až do místa import/export digitálního ID.
Před tím jsem si udělal ve Wokením úložišti certifikátů export public a kvalifikovanýho certifikátu 1.C.A. pro letošní rok.
Když ho ale zkusím naimportovat do Outlooku, tak ho to asi kvůli příponě či formátu neveme.
Výsledkem je, že se mi ani v horní liště Outlooku neobjevuje možnost zapnutí digitálního podpisu
Kdysi mě to chodilo, někde v zabezpečení emailů se přímo ukázalo na certifikát v úložišti certifikátů a nic se exportovat ani importovat nemuselo.
Jo a znovu připomínám, že se nebavíme o MS Outlook ale o Office Outlook, diametrální rozdíl.
to termit: Nevím, co tím myslíš, v podrobnostech certifikátu žádný adresy nejsou, jen jméno, příjmení a ičo.
Zkusím zavolat na podporu 1.C.A. jestli nebudou vědět.
Jirka

termit256

#6 Příspěvek od termit256 »

Jo, ja to pouzivam ve klasickem outlooku, ten odleceny outlook expres uz snad ani neexistuje. Momentalne pouzivam office 2019, ale fungovalo to tak u vsech verzi co jsem mel predtim. Ve spravci certifikatu ho vidim ve slozce ostatni uzivatele/certifikaty. Mrkni do databaze certifikacni autority jakou tam mas mailovou adresu. Ja kdyz jsem omylem chtel poslat podepsany mail z uctu s odlisnou emailovou adresou nez ktera byla zadana pri zrizovani certifikatu, podepsat to neslo. Tohoto jsem si vsiml u kvalifikovaneho certifikatu, ale u komercniho to bude nejspis podobne. Netvrdim ze tvuj problem je zpusoben timto, ale zkontrolovat to muzes. Ja v outlooku opravdu nikdy vubec nic s certifikaty nedelal, vzdy tu fungovalo samovolne, i kdyz jsem mel v ulozisti stare neplatne certifikaty, vzdy to pouzilo ten spravny
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Už to dupe ani nevím, jak se mi to podařilo. :oops:
Prostě po novým zapnutí PC a spuštění Office Outlook se najednou objevil v liště symbol obálky s certifikátem a stisknutím jde email podepsat.
Možná byl potřeba restart...
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“