Jak rozebrat monitor Samsung syncmaster 171P

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PCman

Jak rozebrat monitor Samsung syncmaster 171P

#1 Příspěvek od PCman »

Kolega mi donesl tento monitor monitor nijak nereaguje na připojení k PC pouze svítí kontrolky od menu a někdy při zmáčknutí některého tlačítka pípne.Chtěl jsem ho otevřít ale po hodině jsem nepřišel na to jak.Podařilo se mi rozebrat nohu a vycvaknout rámeček kolem LCD ale nejde dále sundat drží to někde uprostřed kde končí ta noha.Noha má kloub na kterém jde LCD otočit o 180° a tu ani nemůžu sundat.Neví někdo jak tento monitor rozebrat už jsem zkoušel i hrubší sílu ale asi tam bude někde nějaký šroub který drží ale nevím kde(není nic vidě žádná záslepka)Díka všem za rady.
thunderstrike
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od thunderstrike »

Na monitorech občas bejvaj skovaný šroubky pod samolepkama..
PCman

#4 Příspěvek od PCman »

Tak už se mi ho podařilo rozebrat čekal jsem že tam bude něco spáleného nebo něco viditelného ale na nic jsem nepřišel.Monitor pozná že je připojený k PC ale stejně se pořád přepne do standby za sekundu se se vypne potom zase hned zapne chvíli čeká a zase standby a pořád dokola.Pravděpodobně je vadný ten procesor co tam je.Je ho škoda je to design by Porshe.
Jindra

#6 Příspěvek od Jindra »

Zkontroluj nap. zdroj v monitoru PC to prepina ze standby do provozniho stavu, kdyz bude vadny muze to cyklovat.

Jindra :wink:
PCman

#7 Příspěvek od PCman »

Zdroj to má samostatný mrknu na něj nebo zkusím jiný.Ta závada se prý začala projevovat tak že zezáčátku nešel zapnout ale potom naskočil potom mu to trvalo déle a déle až už se potom nezapnul to by opravdu mohlo být tím zdrojem.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Napriklad vyschnute elyty, ze.
PCman

#9 Příspěvek od PCman »

:evil: Nesnáším ty nerozebíratelné zdroje ale nakonc jsem ho násilím rozebral ale zdroj je v pořádku jako nový žádný nafouknutý elit.Připojil jsem monitor i na silnější zdroj z NB ale výsledek byl stejný takže zdrojem to není.
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

A co "zdroj" (DC-DC menic) vnutri v monitore?
PCman

#11 Příspěvek od PCman »

Všechny kondy na desce elektroniky jsou na pohled v pořádku.Ještě mě napadá nezkoušel jsem invertor ale to by musela mít elektronika nějakou kontrolu toho invertoru a pokud se nerosvítí trubice tak se monitor vypne a potom to zkusí znovu ale tomu se mi nechce věřit že by tam byla taková kontrola jako v LCD projektorech kde elektronika hlídá lampu.
jano2

#12 Příspěvek od jano2 »

[quote="PCman"]Všechny kondy na desce elektroniky jsou na pohled v pořádku. To si mysliž ,že na vyschnutych elektrolitoch je niečo vidiet?,vet to treba merat a elektrolity aj menit.Skus niektore merat a uvidiš tan ZAZRAK ake su,meranim zistiš či su bez kapacity ,nie pohladom.Elity su velmi zradne.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
PCman

#13 Příspěvek od PCman »

Tak to bude problém mám jen obyč multimetr a tím asi kapacitu nezměřím že?
jano2

#14 Příspěvek od jano2 »

PCman píše:Tak to bude problém mám jen obyč multimetr a tím asi kapacitu nezměřím že?

Určite,však si prečitaj rozne prispevki dozadu a uvidiš taketo rady a radia tu dobry odbornici(kondik,robosand,masar a vela inych)a stale sa tu spomina.
Malo toho viem,radšej sa spytam.
PCman

#15 Příspěvek od PCman »

To jsou všechno SMD kondy nejsou větší v průměru více jak 5mm žaby i tyto tak rychle (3roky) odešli?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“