Zkrat na MB
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Zkrat na MB
Ted je otazka co s tim, tech 3,3 V se predpokladam pouziva pro vyrobu napeti pro jadro CPU, tedy by mohly byt zkratovany MOSFETy kolem CPU. Je moje domenka spravna? Pripadne nenapada nekoho jeste neco?
Diky za rady
Re: Zkrat na MB
forbidden píše:Mam tu jednu desku, je to Gigabyte GA-K8NS-939. Zakaznik mi ji donesl s tim, ze pocitac po zapnuti vyhodil pojistky. Zjistil jsem, ze ve zdroji bylo rozstrelenych par soucastek, ten se mi opravovat ani nechtel. Po pripojeni noveho pocitac taky nenabehl, pritom zdroj jsem meril a je OK. Problem bude asi na desce, protoze na napajecim konektoru, na pinech kam se pripojuje + 3,3 V je zkrat vuci zemi (teda ne uplny, ale 1 Ohm se mi zda nejak malo).
Ted je otazka co s tim, tech 3,3 V se predpokladam pouziva pro vyrobu napeti pro jadro CPU, tedy by mohly byt zkratovany MOSFETy kolem CPU. Je moje domenka spravna? Pripadne nenapada nekoho jeste neco?
Diky za rady
Při U=3.3 V poteče do 1 ohmu proud 3.3A . Tam by neměl být problem
Ked to pripojis na nejaky zdroj, tak tam pojde mozno aj viac ako 3,3A.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je na 90% chipset. Jedinej se dost zahriva. Navic zakaznik rikal, ze se mu obcas pri pripojovani USBcka resetoval comp. Na kontaktech headeru je videt neco jako opaleni pri zkratu. Header samotnej je v poradku, muselo nejak dojit ke zkratu +5 V na zem. Nedovedu si predstavit jak, leda nejakym spatnym konektorem, kdyz se zkusi narvat opacne. Ale i tak by mela snad fungovat proudova ochrana, snad tam neni tech +5 V pripojenejch natvrdo. Vim, ze u i865 chipsetu to bylo zrovna takto blbe reseny bez ochrany, ale u nVidie nevim.
P.S. neumi nekdo vymenit chipset nVidia nForce3 Ultra?