Vincent CD-S7

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

Vincent CD-S7

#1 Příspěvek od Lukas-Peca »

Další čínský zajíc v high-end pytli, cena 54 990 Kč. Udaná závada je ta, že to po zapnutí nijak nereaguje. Daří se najít dokumentaci, zapojení je neuvěřitelně překombinované - na stabilizaci jedné větve zdroje nestačí jeden stabilizátor, ale je kolem něj navíc dalších dvacet součástek včetně jedné triody! Není divu, že hlavní plošňák má rozměr cca A4 (a mimochodem je z výroby na několika místech přeškrabávaný a znova pájený). Procesory běží, ručním resetem procesoru řízení mechaniky se dá navodit stav, že se na displeji rozsvítí OPEN nebo pomlčky. Všímám si, že CD vložené v mechanice v ní nedrží, mechanika není v koncové poloze. Po ručním vytažení šuplíku do koncové otevřené polohy a zapnutí přístroj začíná fungovat, ale zavření se nepovede, nezajistí se šasi s optikou. Důvod - rozpadlý převod z vysouvacího kola šuplíku na šnek vysouvající šasi. Vypadá to, jako by se plasty stářím zcvrkly. Mechanika se nedá nedestruktivně rozebrat, vše je zalisované. Na pohled vypadá stejně jako vnitřek staré laciné CD-ROM z počítače, jsou tam jen tři ss motorky, mikrospínače koncových poloh šuplíku a optika, ale není to záměnné. Žádné označení nikde není, k laseru vede šestnáctižilová kšanda. Napadá někoho, kde by se to dalo sehnat? Na aliexpressu mají jen samotné optiky s posuvem, ne celou mechaniku.
Přílohy
vincent.jpg
vincent.jpg
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

No ty vole, za 55 tisíc... Ale jak si "netopýři" v testu v nějakém hifi časopise chrochtali... A on to je takový šunt.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Mechanika je asi obycajna Sanyo SF-P101N (DA11).
Otazny je ten loader... Neda sa to odfotit zvrchu?

P.S. CD-ROM mechanika je kvalitnejsia, obsahuje spravidla bezkomutatorovy motor.
elektrosvit

#4 Příspěvek od elektrosvit »

Není to náhodou tohle?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukas-Peca »

Jo, vypadá to úplně stejně :) díky. Jaks to našel?
elektrosvit

#6 Příspěvek od elektrosvit »

Zadal jsem do gůglu název, který napsal výše rnbw. A mezi jinými se objevil i obrázek toho šuplíku.

Plechové šásko se dvěma motorky bylo asi dost univerzální- měl jsem "věž" od Grundigu s changerem, kdy bylo použito taky.

No a moc nechápu, proč nacpali elektronky do CD přehrávače. :)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hubert_79 »

Nově použitá CD mechanika Sanyo DA11 se zcela novým řídícím servem, zajišťuje klidné a přesné načítání dat

Zdroj: leták, zde: https://www.hifionline.cz/cd-prehravace ... cd-s7-dac/

elektrosvit píše:proč nacpali elektronky do CD přehrávače.

Proč. Pro ten teplý zvuk, ne?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lukas-Peca »

Samotný fakt, že jsou elektronky v CD přehrávači, bych ještě skousl, ale to zapojení, co je na obrázku, bych fakt potřeboval vysvětlit. To jsem ještě, jak se říká lidově, nežral.
Přílohy
vincent.PNG
vincent.PNG
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

To je jako stabilizátor 220 VDC? A ty elektronky jako náhrada VN tranzistorů?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lukas-Peca »

Nevím, netuším :) Ale když už bych dával do digitálního audio zařízení elektronku, tak asi spíše do signálové cesty než do zdroje s LM317.
sis2

#11 Příspěvek od sis2 »

Je to od Vincenta vysvětleno v průvodním slintu k tomu audiounikátu:
Pro zcela čisté napájecí napětí, byly i ve zdrojové části usměrňovacích obvodů použity elektronky 6Z4 a 12AX7.
To je přece jasné, že nejen zvuk je s lampama teplejší, ale i napájení je čistší - no ne?
Je to přece "zařízení mimořádné kvality za rozumnou cenu", jak objasňuje Uwe o půl stránky níže. :wink:
Hydrawerk

#12 Příspěvek od Hydrawerk »

Lukas-Peca píše: Daří se najít dokumentaci, zapojení je neuvěřitelně překombinované -

Můžeš tu dokumentaci prosím někam umístit ke stažení?
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lukas-Peca »

Povedlo se ji získat na dotaz od německého distributora, což mi přijde jako seriózní jednání, tím pádem bych ji nechtěl dávat nikam veřejně.
sinclair

#14 Příspěvek od sinclair »

Jestli tam někde v poznámkách není klauzule o třetích stranách, tak Tě to k ničemu nezavazuje.
Časem se ta dokumentace stejně na internet dostane a žádný výrobce, ani distributor tomu nezabrání. To už prostě tak je, i přes korektní přístup lidí, jako jsi Ty. Já jsem si to myslel taky, někdy okolo r. 2000 a ohledně přístupu k celému archivu NADu. To je prostě internet.
Když to na něj nedám já, udělá to anonymně jiný certifikovaný servisák s přístupem, třeba z Itálie..Pohnutky tohoto jednání mi nejsou známy, ale prostě se to tak běžně děje, pořád.
Starších, už neaktivních věcí a po zárukách, jsem na hifiengine naposílal asi 900MB, pokud už tam dávno nebyly. Jsou tam o tom bohužel i důkazy, přestože jsem je žádal, nick nezveřejňovat.
Italský kolega Cavagliani /nick Ivy Caudieus/ je zřejmě jiného názoru a ještě během oficiálního prodeje modelů C355-C375 a dalších aktivních, tam napral asi padesát servisních manuálů. Ve kterých je při otevření starším Readerem bohužel vidět i jinak překryté razítko servisu, kde pracuje. Asi do r.2009 chodily základní verze všech manuálů v tištěné podobě, na těžké křídě a s rozkládacími přílohami.
No jak píšu - pohnutky k takovému jednání mi nejsou známy a asi bych je stejně nepochopil.
Dostanou se tam i materiály, kde žádný klauzule nejsou. Už z povahy toho materiálu se spoléhá jen na inteligenci a sebezáchovný pud držitelů - a stejně se to tam objeví.
Protože nikdo z nás nemá 100% kontrolu nad tím, kdo další ta data vidí..
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lukas-Peca »

No, tím jsem chtěl naznačit, že tu dokumentaci prostě mám, další postup je snad jasný.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“