Mám video Panasonic NV-FJ622, všechno funguje jak má jenom když se zapne přetáčení a přepne se na rychlejší přetáčení tak se video zasekne a nejde nic dělat. Musí se vytáhnout ze zásuvky, chvíli počkat a pak se dá zapnout, vypnout, přehrávat, ... až do dalšího rychlého přetáčení, kdy se to zase zasekne. Vypadá to jakoby capstan ztratil otáčky, pomalu se rozjíždí a pak se zastaví. Mode přepínač jsem vyčistil, kondíky ve zdroji proměřil, všiml jsem si že s capstanem se dá trochu pohybovat nahoru a dolů, má tam být nějaká vůle? Můžete mi prosím někdo poradit v čem by mohla být chyba?
Děkuji
Osciloskopem změřit signál FG capstanu a T.reel i S.reel pulsy unašečů. Jestli se při vysokých otáčkách neztrácejí. Nemám ale schéma, tak omluv moji případnou nepřesnost.
stevo59 píše:Ak máš osciloskop,pozri si zvlnenie napätí zdroja vo chvíli, keď spustíš rýchle prevíjanie a motor si pri rozbehu cucne svoju porciu energie. Š.
Může být vadný STRG6352??? Zjistil jsem totiž, že když ho zmrazím tak se to chová prapodivně, ihned při vsouvání videokazety zdroj jakoby vypnul a znova najížděl (při tom nereagují žádné tlačítka) a pořád dokola až se to STR zahřeje. Nevím no, nemáte s tímto obvodem někdo nějaké zkušenosti???