PWM regulace pro pračkový motor
Moderátor: Moderátoři
PWM regulace pro pračkový motor
Je to schůdná cesta, nebo ještě lépe, nemá někdo tip na osvědčené zapojení? Abych nevymýšlel slepou cestu nebo už vymyšlené. Ze součástek musím tvořit z toho co najdu doma, protože teď už nic nesplaším.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Ale. Ked nepotrebujes nejake specialitky od 1000ot beha obstojne aj tda1085.
Jak neni, v cine plno, a kedze to nieje az tak zazracny IO a hlavne regulovat ten motor vykusavanim simusoviek tiez nieje kto vie co. Tak ho maju v suflikoch. Domonca jedna doska sa mi tu s nim vala.
Okrem bez tachogeneratora to bude neuregulovatelne.
Ještě jsem našel jedno zapojení, ale to by bylo asi na dlouhé zimní večery.
- Přílohy
-
111364_29mg.jpg- (77.77 KiB) Staženo 297 x
A prosím tě, když vezmu fázově sekanou sinusovku se stálým kmitočtem, jakej je u ní rozdíl proti PWM? Kmitočet se nemění, jen posunem fáze sepnutí bezkontaktního prvku měním šířku výslednýho impulsu ... A jinak pravdu mají ti, co tvrdí, že bez zpětný vazby ten komutátorák na stálejch točkách neudržíš - proč si myslíš, že by na něm v pračce pak bylo to tachodynamo?hafca píše:Zkusil jsem regulátor ze stojací lampy. Myslel jsem, že je tam PWM, ale je to nějaký triakový regulátor....
A kutilmile - nelituju tě
Fórum co sem dával Atlan jsem prolezl a zjistil jsem, že to nebude až takové brnkačka jak jsem si myslel. A postavit do neděle, to už vůbec ne.
- patrikvarga