DVD-bad disc

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
v1r00z

DVD-bad disc

#1 Příspěvek od v1r00z »

Pocujte kto tu tak lepsie rozumie elektronike. Potrebujem poradit. Vlozim disk do DVD a napise bad disc, je jedno aky, ziaden nejde. Rozobral som to, kukam a optika snima ale CD sa neroztoci. Je v deli motorcek alebo optika ??? PLS taky co sa rozumie poradte DIIK

Znacka Dvd = Hyundai 5.1 sound :D
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Podle čeho poznáš že optika snímá? pojezd čtecí hlavy podle použitého firmwaru posouvá vozík s LD a hledá začátek stopy, u některých mechanik ještě před roztočením média. Někdy zakrokuje a zastaví se. Vyloučil jsi zašpinění čočky před LD a špatná média? (= nekvalitně vypálené stopy, které každá mechanika nepřečte). Pak je na řadě opotřebená LD a nakonec motorek nebo nějaká mechanická závada. U asijských výrobců posledních let, jak už to bývá, i rušení v elektronice vinou mizerných elytů. Každopádně pod Hjundaj bych si představil spíš káru než DVD... pro příště :wink:
v1r00z

re: DVD

#3 Příspěvek od v1r00z »

Zle dvd neny. AKusal som aj ine. Setky inak idu. Kukal som sa na film a v 59 min sa to seklo a odtedy uz nic a nejde. A nemoze to bit len zasvinena optika???? CIm sa to da vicistit???? Neviete poradit??? (len nenapiste ze cistiacim cd-ckom :D Urcite to musi ist aj inak ) DIK
v1r00z

DVD

#5 Příspěvek od v1r00z »

Ja viem ze slovencinu mam na *****. A nemozem mi s tim poradit ??? Ja mam servis od seba asik tak 20 Km . Tak sa mi to nehce vlacit. PLs A ja mam uz aj tak nowe hento si hcem opravit aby som mal na chatu PLS
v1r00z

DVD

#7 Příspěvek od v1r00z »

Naco sa budem registrovat ked sa do tichto veci nerozumim. Len co mu poradim blbosti. PLS sak mi poradte nebudte svine beze moj . Ak mi niekto dobre poradi a bude to ta chiba dobijem mu kredit za 200 sk na akomkolvek oeratorovi. Slubujem !!! PLS PORADTE
v1r00z

DVD

#9 Příspěvek od v1r00z »

Potom to tu moze zavret cele forum a vimazat setko . NAco to potom tu je kem mi tu nikto neporadi. Boze. A ten prvi mi poradil len ti si ***** velky administrator s malimi gulami co sa len vitahuje ale nic nevie a preto neporadi iba sa tu chvasta. !!!!!! :twisted: :twisted:
Hill
Administrátor

Re: DVD

#10 Příspěvek od Hill »

v1r00z píše:Potom to tu moze zavret cele forum a vimazat setko . NAco to potom tu je kem mi tu nikto neporadi. Boze. A ten prvi mi poradil len ti si ***** velky administrator s malimi gulami co sa len vitahuje ale nic nevie a preto neporadi iba sa tu chvasta. !!!!!! :twisted: :twisted:

Buď rád, že se tu administrátor neobjevil, asi by sis to za rámeček nedal.
Nikdo tu na tebe machra nedělá, hned ze začátku tu byl pokus Crifodův z tebe dostat pár dalších podrobností, podle kterých by snad šlo něco diagnostikovat. A ty mu odpovídáš na něco jiného, čili zjevně nemáš tušení, o co mezi těmi několika tisíci tranzistorů, z nichž se elektronika DVD skládá, vlastně jde.
Pochop ale jednu věc - kdo tu nějaké příspěvky má, u toho se dá odhadnout, jestli mu bude k něčemu rada typu "zkontroluj zvlnění napájecího napětí serva řízení polohy šošovky" anebo nebude chápat, o čem je řeč a kde to hledat a co je to zvlnění. Mimochodem, taková špatná filtrace dokáže taky pěkně rozhodit čtení.
Když chceš zkusit to vyčištění, pro jednou se nic moc nestane, když to uděláš takto:
Vezmi smotek vaty, normální čistý líh (etanol) a zlehka tím čočku otři a pak zrovna tak zlehka dosuš. Mysli na to, že čočka visí v jemném závěsu, aby se mohla hýbat, a vůbec není prolém ji urvat.
Jinak taky nevím, co ti poradit, to chce vidět a slyšet, co ta mechanika dělá, a hned na to měřit, jak na to některé body v elektronice reagují. A pak je teprve 50-70% šance, že napoprvé bude jasná závada a z toho jen slabých 40% má šanci, že je to závada, na kterou se nemusí objednávat drahý náhradní díl.
Víc ti k tomu taky neporadím, bez měření to můžeš popisovat, jak Nižňanský Čachtickou pani, a zase budou ti znalí jen hádat, co že tomu asi je. Tak se nepaprč.
Ona by se rada našla, ale musí se vědět, co za problém se řeší. A to tady přes veškerou snahu nevysvětlíš. Příčin, proč to najednou přestalo číst, je totiž nejméně 65 možných...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od durkovic »

kondik píše:Uz som ti pisal, ze tam je niekolko moznosti a konkretbu radu ti nikto neda a kedze sa tomu nerozumies tak tam narobis viac skody ako uzitku.

presne tak,pripajam sa k slovam kondika a hilla. pišeš že tomu nerozumieš tak potom aj keby ti niekto z nas poradil ako zistíš o aku radu ide a k čomu a v ktorej časti DVD playera ju použiť, uplatniť.

su niektore rady ktore sa polopatisticky vysvetliť nedajú.a treba mať aspoň nejake tieskusenosti.

moja rada : zavri to a odnes do servisu, ak trafiš ten spravny tak ti to za dobry peniaz opravia.

hovoríš že sa len kondik chvasta, prejdi si najprv jeho predošle príspevky a potom niekoho obviňuj
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “