Vkládání zajímavých obrázků II.
Moderátor: Moderátoři
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Naopak, nebýt linky 23, tak spousta starých T3 a T3 SUCS skončí odprodané někam na východ nebo ve šrotu.
xsc píše:V Praze jsou na lince 23 pořád. Oficiálně je to "nostalgická linka" pro turisty, fakticky tramvaje vytažené z kopřiv, protože není s čím jezdit..
S odporovým palcovým zrychlovačem rozhodně ne. Čtyři jsou v muzeu, tři jsou pro komerční provoz. Na lince 23 pravidelně jenom 6921 a 6892. Na lince 41 občas 6102.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Ostatně, teď je linka 23 mimo provoz a nevšiml jsem si, že by "její" vozy jezdily klasické linky. Jo, ty T2 (a dnes i T3SUCS) na dvojce, ale to má jiný důvod, ne že by nebyly vozy.
xsc píše: A co T3SUCS?
Uznávám, na ty jsem úplně zapomněl. Ale moc jich jezdit nebude. Dvě má v provozu muzeum, pár jich bude Hloubětínských (bez vozovny ?). Jiné vozovny už je nemají. A to byl Žižkov "velmoc". Bude jich provozuschopných tak max pět.
Nevím, kdyby nebylo s čím jezdit, proč by najednou vyřadily téměř všechny T6 (dají se koupit, cena začíná kolem 300kkč). Jejich hřbitov je na kolejové harfě na bývalém dvoře Hloubětínské vozovny.
Pokud by se u 15T nepovedlo vyřešit problém s kolama, tak ty T6 Praha ještě ráda z kopřiv vytáhne..
P.S. Prečo to tu spomýnam: tá vlakoelektrička mala asi tiež metrový rozchod, lebo bola úzka....
https://youtu.be/bBc04LbDOKo

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ono to hrabani se v komunistickych archivech muze byt nekdy opravdu usmevne. Tady je, jak nasi soudruzi planovali pomoci psychotroniku podvadet na olympiade 1984
To prvni ze zjevnych duvodu zkusit nemohli, u druheho pocinu nastesti zvitezil zdravy rozum nad psychtroniky