plnoautomatický kávovar Siemens EQ.7
Moderátor: Moderátoři
plnoautomatický kávovar Siemens EQ.7
Vlivem nedostatečné izolační mezery na řídící desce (viz. foto, mezi usměrněným síťovým napětím je pouze lak plošného spoje) došlo mezi konektorem J6 a vodivou cestou plošného spoje pod ním ke zkratu.
Tento zkrat prorazil diody D24, D25 a rozlouskl triak TY3. Pod tímto triakem TY3 se přetížením přepálila vodivá cesta a vzniklý elektrický oblouk ionizoval okolní vzduch.
Ionizovaný vodivý vzduch přenesl oblouk také na okolní vodivé cesty řídících obvodů plošného spoje pod triakem TY3. Následkem toho došlo k průrazu 5V stabilizátoru U4 a na řídící mikroprocesor IC2 se dostalo napětí cca 12V.
Mikroprocesor IC2 se díky tomuto přepětí odebral do křemíkového nebe a řídící deska E-Nr: TK76209RW/05 je již neopravitelná.
Výrobní vadu jsem nahlásil výrobci a ten mne odkázal na nejbližší autorizovaný servis a tam chtěli za nový řídící modul ND 653310 3270,- Kč vč.DPH.
Na novém řídícím modulu jsem konektor odpájel a podložil izolační podložkou, díky tomu je dosud funkční.
Zlatá Čína.
Co záruky a co na to importér? V paži jako vždy?
Však oni si to ti šikovní Češi upraví a opraví, jako vždycky v minulosti?
Já se divím že to v Siemensu prošlo různými kontrolami, vždyť jim to musí způsobovat i vysokou zmetkovost na konci výrobní linky, stačí když na ten konektor při montáži někdo více zatlačí.
Made in Slovenia.
On to komplet "vymyslí", tedy spíš opajcuje něco už dávno hotového, vyrobí to a dodá. Můžu si na ten výrobek nechat natisknout Made in Czech Republic?
Made in EU? A jaké procento z toho bude pravda?
A kolik takových výrobků, třeba z posledních 15 let, máte okolo sebe?
Když si objednáš tunu sr***k za korunu tak se nediv, že jsi ji dostal. Ale Číňan nemůže za to, že nenažraná česká nebo jiná k***a má málo a chce mít víc a ještě víc. Ten Číňan ti jenom dodá to, co sis objednal a zaplatil! Chceš levné s*****y, tak je dostaneš, ale ty sis objednal ty a v kvalitě, jakou jsi ochotný zaplatit!
On ten zadavatel výroby i anonymní čínský výrobce ví, že i když toho vyrobí třeba dvacet lodních kontejnerů, tak se to po Evropě ztratí asi tak, jako flusanec v rybníce.
Rozhodně bych všechno neházel na nenažrané české obchodníky, třebaže na tom mohou mít nemalý díl.
Naprosto stejně, otřesně a nebezpečně ojebané je i zboží, prodávané i jinde po Evropě, nejen zde.
Bolševik totiž nemusel nikdy vůbec nic dodržovat. Žádné dohody, certifikáty, normy, mezinárodní právo, vůbec nic.
Nic podobného pro něj neplatilo a neplatí, k ničemu se nezavázal a cokoliv na něm, nebylo nikdy v minulosti vymahatelné a nikdy nebude.
Do budoucna to může být jen horší, protože bolševik už dávno zjistil, jak daleko lze zajít. Umožnili jsme mu to my, to nepopírám - vlastní namyšleností, leností i tou nenažraností.
Nemusíme chodit ani moc daleko do historie, stačí dva-tři měsíce.
Vezmi do úvahy zase Ty, že ten úplně anonymní čínský výrobce /fabrika někde v rejžovém Prdelákově a vedle 50 jiných/ je Siemensem či Německem naprosto nepostižitelný.
A to i v případě, že by na ten výrobek někdo výsměšně nechal natisknout třeba "Fake by Siemens, Germany".
Bohužel to tak je a teď už s tím nic VŮBEC NIC nenaděláme.