Sháním schéma BM388E
Moderátor: Moderátoři
Sháním schéma BM388E
Já že VARIÁTOR je plynule měnitelný řemenový převod, používaný třeba na skútrech (nemusí se řadit, spojka je odstředivá...), v elektronice jsem o něčem takovém snad ještě neslyšel....
A kutilmile - nelituju tě
kompletní popis je zde
http://www.edisk.cz/stahni/65964/BM388E.pdf_2.82MB.html
A kutilmile - nelituju tě
Zalezi na zapojeni,pokud je obvod zhaveni v serii,pak bych to resil proudovym zdrojem,pokud jsou zhaveny paralelne pak stabilizovanym zdrojem treba s tristupnovym startem.Sehnat variator asi nebude snadne,radeji bych volil cestu jinudy.Ale to je muj nazor jenzdenekxxx píše:maskote, ale variátor stabilizuje proud, ne napětí... když tam dá obyčejný stabilizovaný zdroj napětí, nesníží se životnost elektronek díky proudovým nárazům při zapnutí? Chtělo by to asi zapojit stabilizátor proudu, nebo někde sehnat ten variátor.
termistor NTC by svoji roli taky zahrál... a stejně většina lampových zařízení regulaci náběhu žhavení neměla a existovala. Při rozumně stabilní síti není důvod se bát o nějaký tělocvik žhavicích vláken.
To bezpochyby, jenže nenahradil by tím funkci variátoru, jehož úkolem je stabilizovat proud žhavení při různém napájecím napětí (je to přece měřící přístroj), zatímco termistory NTC se používaly pro omezení nárazového proudu při žhavení sériově zapojených vláken s různou nažhavovací dobou. A to je přece něco jiného.
Nemáte niekto servisný manuál k BM388 alebo BM388E? Citovaný odkaz na stránku vyššie uvedenú, mi nefunguje, údajne bol už súbor zmazaný. Máte ho niekto uložený?
Kúpil som oba typy, ani jeden správne nefunguje. Návod so schémou na BM388 som stiahol z www.oldradio.cz. Niečo tam funguje divne, zvláštne a nestabilne sa správa, keď sa pokúšam na ňom merať. Na druhom tiež. Rád by som aspoň jeden dal dokopy, aby fungoval. Asi by som mal premerať nejaké body v schéme. K tomu by sa hodil servisný manuál, ak by niekto mohol poskytnúť. Ďakujem.