Tištěné samolepky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Tištěné samolepky

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, nevíte prosím někdo, jak je odolná tonerová barva, kterou používají výrobci reklam na velkoplošný tisk na samolepící fólii? Předpokládám, že to není vodovka jako na obyčejný inkoustový tiskárně ale nějakej sublimační vosk co používala třeba inkoustovka Epson Photo Stylus R300 na kvalitní fotky a potisk CD a DVD. Jde mi o to, zda snese občasný přetření hadrem namočeným v benzínu.
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Lepi se na to jeste tzv. laminacni folie. Je jich spousta druhu podle odolnosti, strukturovani apod. V reklamce ti poradi. Tisk jako takovy vcelku drzi, problem je, ze na povrchu na ktery se tiskne, spina drzi a nejde sundat, jen tak rozpatlat. Takove mam zkusenosti.
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

dával jsem kdysi tisknout přístrojový samolepky ofsetovou tiskárnou na pohliníkované aršíky samolepek, barva byla odolná, akorát asi měsic trvalo než tisk zaschl (do prázdných políček se psalo-vytlačovalo údaje propiskou).
Do benzínů se přidávají různá, někdy dost agresivní rozpouštědla. Na jistotu by byl eloxovaný hliníkový štítek a údaje doplňovat razidly, to nikdo neumeje, leda louhem.
dobrman

#4 Příspěvek od dobrman »

nechával jsem si vyrobit polep na e-cigaretu. Vinylová autofólie a obrázek pomocí UV tisku ( nanášení polymerových tiskových barev a následné vytvrzení UV lampou). Už to mám cca 2 roky a i při denním používání není znát nějaký otěr, nebo změna barev
Přílohy
Screenshot_199.jpg
Screenshot_199.jpg
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Dobrmane, ale ten UV tisk asi běžně reklamky nemají, co? V Chlumci v Resi mají nekonečný A0 stříkací/ řezací plotter, viděl jsem na tom tisknout samolepky jako "mnohomontáž" ale nic jako velkou vytvrzovačku jsem tam nikdy neviděl. Jedině že by to stříhali na menší formát a pak do něčeho malýho strkali. Ale říkali mi, že tisknou i bannery a plachty na auta a to asi musí být dost odolná barva. Zeptám se. Ve kterým segmentu se případně tyhle stroje vyskytují pokud né v reklamě?
Crifodo, tu problematiku rozvaděčových štítků znám, taky jsem si s tím prošel. Odolnost černý barvy na hliníkový vinil samolepce malá. Tohle je na něco jinýho, musí to zvládat 2D a nepatrně i 3D ohyb.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Celeron píše:...Zeptám se. Ve kterým segmentu se případně tyhle stroje vyskytují pokud né v reklamě?
...
Výroba (firemních) upomínkovejch a reklamních předmětů. Na požádání/objednávku ti potisknou tampónem nebo hydrotiskem v podstatě cokoliv.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“