Remoska - připojení vodiče k topnému tělesu
Moderátor: Moderátoři
Remoska - připojení vodiče k topnému tělesu
U Remosky mi "uhnil" přívodní vodič k topnému tělesu. (Vodič co je připojen mezi topné těleso a faston zapojený do vypínače). Původně asi vsunuto do vývodu topné spirály a zalisováno. Mám dotaz jak nejlépe vodič připojit. Neopravoval jste to někdo, máte s tím nějakou zkušenost ?
Elektrikáři mi doporučovali vložený vodič vyvrtat a namáčknout nový, jenže tvar tělesa není zrovna vhodný pro nějaké přesné vrtání.
Zrovna tak bych ani dnes nevolil provrtání placky a přišroubování vodiče s očkem. Ta teplota výstupu ze spirály může být i 500 st.C.
sr71 píše:... trafo jakého výkonu?
Vyzkoušej to. Omotej drátem třeba hřebík a svař konce dohromady. Mám trafo asi 200W z osvětlení obráběcího stroje. Nezapomeň na tmavé brýle, minimálně brýle na svařování autogenem. Jeden vývod trafa na kleštích, kterými přidržím co svařuju a druhým vývodem omotám uhlík a taky přidržím kleštěmi.
k radám a dotazu:
-Na pájení stříbrem nejsem vybavený.
-Opravuji v kuchyni na stole, tak to bodování by v těchto podmínkách bylo obtížné.
-Svorka z čokolády, nebo jiného přístroje mě také napadla, už jsem to také při nějaké opravě použil . Ono tam není moc místa vývody topné spirály (nejsou tam keramické korálky, ale pevná kruhová spirála) jsou nasměrované do otvorů ve víku.
-Výrobce je přímo originál remoska typ R22
Na eshop@mhejret.cz jsem našel novou spirálu za 210Kč bez DPH tak jsem ji objednal. Potřebuji to rychle opravit.
Starou (topnou spirálu) si uložím a snad seženu někoho kdo by mi to přiletoval stříbrem (to se mi zdá jako nejlepší oprava).
Ještě jednou děkuji za reakce a ochotu se rozdělit o zkušenosti.