LG 32LD650 Zpomalený zvuk i obraz.
Moderátor: Moderátoři
A po přečtení těch Habešanových odkazů: Zpomalený zvuk je podle mne způsoben nesprávným, rozdílným, kmitočtem vzorkování při záznamu (vysílání, digitalizaci) a přehrávání. Pokud je zpomalený jenom zvuk, v tom případě pochybuji, že by byl vadný krystal. Pokud současně obraz je v pořádku, tam ano, je buď chyba v řídící paměti nebo v přenosu dat do procesoru. Tam může pomoci nahřívání, přepájení, "upečení" česky řečeno. A samozřejmě otázka, jak dlouho. Ale toto rozhodně není můj případ.
No, ale vůbec netuším, proč by neměla jet. Nevěřím, že by se nový křišťál měl za týden odporoučet. Na ty plky znalců, co zmiňuješ, už jsem skoro zapomněl. Ale připomněls mi jistou část mého života, kdy jsem dělal u "Jezevců", mechanika MaR. Tam bylo plno odborníků na všechno. Třeba při opravě zemědělských strojů, ale i při výměně zásuvky, se seběhli všichni dostupní borci, obklopili jednoho konkrétního, který pracoval, a radili mu. Sice velmi ochotně a obětavě, ale většinou každý jinak. Co rádce, to jiná rada.
Tím bych se ale vůbec nechtěl dotknout nikoho z bastlírny, Je tu spousta opravdových odborníků, před kterými smekám, kteří něčeho dosáhli. Na druhé straně je naopak určitá skupina lidí, kteří musejí radit za každou cenu. Vůbec si nedovolím ani pomyslet, že jsem nějak chytrý, ale mám bohužel takovou blbou vlastnost, že když dojdu k nějakému názoru nebo zjištění nebo se přikloním k radě, o které si myslím, že by mohla být dobrá, dotáhnu ji do konce. Neměním názor s každou radou.
mi-ro, pokud jsi ty plky vzal na sebe, dobrá. Kdo tu napsal tu rovnici se sběrným dvorem? Snažím se být slušný, proto nenapíšu že je to hovadina. Druhá věc, možná to bude i zpráva pro ostatní: VŠECHNY! odkazy jsem pečlivě a velmi podrobně prostudoval, nabízená řešení prověříl. Jeden tam byl, že pomohlo pečlivé propájení křišťálu. Nemohl se, teď vyloženě spekuluji, tím prohřátím nějak připojit odpojený vnitřní kontakt?. Dangerův odkaz mne zas přiměl k rozhodnutí, že preventivně podložím pod IO kousek gumy. Jak vidíš, zajímají mě zkušenosti druhých.
A teď se neuraz, pokud možno. Ale jsme jen lidé, a i mně se občas podaří krpa. Napadají mě dva (vlastně tři) možné důvody z mnoha. Ten tvůj neúspěch mohly způsobit buď zničený IO, zoxidováním nebo poškozením vývodů, chybně stanovená diagnóza, nedokonale provedená oprava, Nebo úplně něco jiného. Jenže ty TV jsi měl na stole ty. Tu mou zase já. Obdivuji ale ty autory plků, kteří tu moji televizi ani neviděli.
Ještě drobnost. Mohl by někdo ze znalých sem hodit schéma oscilátoru s křišťálem, který spolehlivě kmitá i nad 50MHz? Pak by se dalo jednoduše zjistit nebo vyloučit, že ten půvudní je opravdu vadný.