A má ten Tascam skutečných osm kanálů, samostatně nahrávatelných v PC, nebo to se to v něm před digitalizací smixuje a v PC dostanu jenom dvoukanálový stereomix? Nějak jsem se to z těch jejich specifikací nedočetl.ferdislav píše:https://kytary.cz/tascam-us-16x08/HN155254/
třeba
já na pc nahrávám a tadyty pokusy už mám zasebou, nemyslím to ve špatném a nejsem proti bastlení,ale tyhle zvukovky ti to nahrajou v perfektní kvalitě a převedeš si to do jakého formátu pak chceš, použiješ efekty dodatečně, sestříháš a když si vezmeš ceny mikrofonů, je ta zvukovka směšně levná
Jinak důvodem, proč chci jít touto cestou, je:
1) nedostatek peněz
2) záliba v bastlení
3) myslím si, že pořizovat profesionální vybavení neodpovídá kvalitě hudebního projevu, který budu zaznamenávat
4) myslím si, že že pořizovat profesionální vybavení neodpovídá stupni mých zvukařských schopností
5) myslím si, že běžný posluchač nebo i tzv. profesionál vůbec nerozpozná, že něco bylo nahráváno přes integrovanou zvukovku, nebo nějakým hogo fogo aparátem. Je-li výstupem reprodukce z mp3 souboru ve sluchátkách mobilního telefonu, je zbytečné se bavit o nějakých utra převodnících a ultra předzesilovačích. Čili že je to spíš taková pocitovka, než skutečný hmatatelný rozdíl.
6) zařízení bych chtěl výhledově používat pro záznam na pásek
Všiml jsem si v poslední době, že lidi dnes kladou hrozný důraz na kvalitu (tedy spíš drahost a značkovost) svého vybavení, která je v absolutním nepoměru s jejich skutečnými dovednostmi. Absolutní amatéři všech možných oborů si pořizují drahé profesionální vybavení. Výsledky jsou hrozné, ale mají dobrý pocit, že pro kvalitu udělali maximum.