Pentium D Processor 915 vs Core™2 Duo Processor E6420
Moderátor: Moderátoři
Pentium D Processor 915 vs Core™2 Duo Processor E6420
Druhé pc je deska INTEL D946GZIS s procesorem Pentium
D 915 s 4GB RAM a grafika GeForce GT220, snad, vypadá malinko jinak ale s identifikací grafiky je občas zábava. V tomto pc jsem vytáhl 300W zdroj a nahradil ho tím snad opraveným 500W SEASONICem. Vyměnil grafiku za GV-N960IXOC-2G. Zapl pc, furt si nejsem na beton jist zda pc zdroj je tím čím má být. PC najelo.
Poslední co mám na srdci je záměna procesoru. Do D946GZIS by měl jít i ten core duo ale jestli to má vůbec nějaký přínos, význam pro výkon celé sestavy. Obě PC nejsou od popelnice ale dat je do ekoše se mě zdá že je škoda.
Moc se omlouvám za elaborát, není s kým to celé probrat. děkuji
https://www.intel.com/content/www/us/en ... oards.html
Pozrel by som na stránke výrobcu dosky, či to ten procesor podporuje a od akej verzie BIOSu, prípadne upgradovať BIOS. Iba tak skúšať procesory sa neoplatí, lebo to síce môže akoby fungovať, ale preťaží to nejaké napájanie na doske a zničí ju.
Deska to podporuje:PotPalo píše:Pozrel by som na stránke výrobcu dosky, či to ten procesor podporuje a od akej verzie BIOSu, prípadne upgradovať BIOS. Iba tak skúšať procesory sa neoplatí, lebo to síce môže akoby fungovať, ale preťaží to nejaké napájanie na doske a zničí ju.
https://www.intel.com/content/www/us/en ... oards.html
Ale Intel stáhnul BIOSy z webu. Asi zabíraly moc místa
Edit. Win 7 s SP1 a stejná chyba, zas půjdu chrápat někdy k ránu.
EDIT: Hledám jen 0077 to mě stačí ale odkazy z různých webu je jen nalinkování na INTEL kde to už není.
Edit: Přes 7 jsem přetáhl 10, jsou tak aktivovány, může se hodit. Na změnu procáku by licence měla fungovat, vyměnil jsem grafiku a 10 se chvíli tvářili že je pouštím pomalu poprvé ale nakonec se to chytlo. 10 už tam byli ale jen 32b verze a já chci 64b a k tomu nějak nakřáplý tak proto zpět na sedmičky ale 64b. Na flash disku mám připraveny Visty kde by aktualizační utilita biosu měla fungovat. A nebo na to hodit bobek a nechat ten D procák. A jdu pro dnešek chrápat a počkám na rady co dál dělat. Děkuji
Edit: Našel jsem druhy HDD, nainstaloval vistu a hle i update biosu proběhl korektně, verze 0087
- pocitujlasku