Pentium D Processor 915 vs Core™2 Duo Processor E6420

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

#16 Příspěvek od robo »

To byl snímek biosu před a zde je po. Ohledně souborů z aktualizacemi, jsou to prostě 🤐. Že není vývoj je mě jasný. je to starý hw. Ale smazat to z webu úplně na to nemám slov. Nenapadá mě jediný logicky obhajitelný důvod.
Přílohy
20200601_111935.jpg
20200601_111935.jpg
workhard
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od workhard »

Důvod je úplně jednoduchý: Máš si koupit nový HW.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
pocitujlasku

#18 Příspěvek od pocitujlasku »

lenze velakrat maju na tom webe nejaky CMS, a pri zmene je niekedy zlozite prekonvertovat data (napr. nazvy suborov sa generuju a v skutocnosti su ulozene na disku pod nazvom hashu. Vtedy autoindex velmi nepomaha.
Jednoduchsie je to zrusit. Typicke stranky su HP, pri hladani ma to presmeruva casto na 3-4 vzhladovo uplne odlisne stranky.
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Ked tie subory maju len v nejakom CMS, tak na tom musia byt dost zle...

HP ma polovicu webu nefunkcnu, rovnako ako Microsoft. Na ich webe su nefunkcne linky na ine casti ich webu. Takto vyzera tzv. moderne IT 21. storocia.
pocitujlasku

#20 Příspěvek od pocitujlasku »

bezna vec, na disku su len subory s nic nehovoriacim nazvom a skutocny nazov sa potom posiela pri stahovani. Aj my sme tak mali riesene niektore weby. Je to taka ochrana, aby sa niekto nepokusal nejako slovnikovo stahovat subory, ktore by nemal.
ten hp chaos je prave tym, ze sa snazili udrziavat aj stare veci. tak z noveho webu to odkazuje na stary a cast stareho uz mohla byt preklopena do novej verzie, takze su tam neplatne odkazy...
No vidis, a tak si sa bal
robo

#21 Příspěvek od robo »

Vyměnil jsem procesor za za core duo 6600 a nic. Bios nenajel. Neznám funkčnost cpu. Pak ještě jedno core duo 6400 a to už bios najel. připojil jsem hdd a čekal co na to win10. Chvilku se start tvářil krapet jinak ale nakonec pc najelo v plné parádě. Pastu na procak jsem měl snad i za ušima. Ještě jsem měnil chladič plus ty výměny procesoru. Ale ta deska GA-965 je jiný level jako ta od intelu.
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

Na ty desky Gigabyte s 965 čipsetem je potřeba stejně dávat pozor. Odcházely mi na nich SATA porty, ale jen ty na Intelím řadiči. Neumřely úplně, jen začaly dělat chyby a disk časem spadnul do PIO, takže byly stejně nepoužitelné. Je zajímavé, že desky osazené už P35 čipsetem na toto netrpěly (přitom řadič je v druhém čipu (ICH8,9), který byl často stejný). Stejně tak na to netrpěly desky jiných výrobců. Zjevně tam měl Gigabyte nějaký kix v návrhu, který později opravil.
U té Intelí desky bych největší problém viděl v omezení velikosti paměti, zvlášť v kombinaci s Win10.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RayeR »

Ty umirajici sata byl naky prvni stepping chipsetu, tehda z toho byla velka afera a intel stahoval desky zpet. Pak vyrobci dostali novejsi opraveny spepping a uz to bylo OK. Toto se este tusim opakovalo u 6x chipsetu na SATA3 portech. Dalsi hniti HW bylo u nekterych Atomu, tech afer uz bylo, kdo si to ma pamatovat...

Je divne ze 6400 jede a 6600 ne, lisi se akorat f, microcod by mel byt pro oba stejny.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“