Ahoj,chytřejší,tak jsem si blbec v SW Advanced System Care nejnovější verze neprozřetelně nastavil max.ochranu a od té doby mi některé programy neukládají na disk.Zřejmě kvůli zvýšenému ,,zabezpečení''.Akorát to zřejmě vymazalo položky v registru,protože jsem ve vlastnostech disku nastavil všude (administrátor,user,system)úplné řízení,takže tím to není.Některé programy jsem i přeinstaloval,v domění , že se v registru znova objeví,ale ani to nepomohlo.Zkoušel jsem i změnit disk na stahování a v těch programech v nastavení složky (a disku) pro stahování.Prostě to není v přístupu k disku,ani to nejde znovu vytvořit v registru přeinstalací těch programů.Můj laický názor je,že by bylo zapotřebí vytvořit ručně v registru ty položky k těm programům,které odmítají ukládat cokoli na disk,což neumím a proto se do registru nehrabu.Nejde jen o stahovací program,ale třeba i o tiskárnu a scaner.Jinak mám Win 10 Home /64bit v.1709.Díky za všechny rady.
To jako že např. ve Wordu dáš uložit soubor na C: a on se neuloží? Uložil by se na jiný disk (třeba flashdisk)? Nevím, zdali se najde někdo, kdo bude schopen zrekonstruovat registry. A samozřejmě nejrychlejší je čistá instalace.
Jednou za čas se vyplatí použít program Clonezilla a udělat zálohu celého oddílu C:. Kdykoliv dojde k havárii windows, pak stačí půlhodinka na obnovu se vším všudy.
Pro podobné "překlepy laických uživatelů" zakládám vždy separátní logický oddíl ("bez práv"). Nevidím důvod, proč by program nemohl do složky "D:\XXX" (fikce) zapisovat. Od Windows 7 vím jen o preventivních omezeních na "kořenové cestě" C:\. Ale i to je řešitelné (např. obecně využitelná složka C:\DATA). V ideálním případě neukládat do MS posvěcených předdefinovaných míst typu C:\Users\Novák\Dokumenty apod.
Obskurní pitomosti typu Advanced System Care a CCčistič používá jen duševní masochista (typicky postpubertál do čtyřiceti).