TR-4805 údržba a provoz
Moderátor: Moderátoři
TR-4805 údržba a provoz
Pořídil jsem tehle přístroj a chtěl bych se zeptat jestli je rozumné tam hned měnit nějaké součástky, které třeba bývají v tomhle měřáku problémové..
Pokud ano, tak které to jsou?
Předpokládám jako všude, že kondenzátory, ale třeba se mýlím a je lepší do toho vůbec nesahat?
Jediné co se mi zdá podezřelé je poloha křivek na obrazovce, když to porovnám s obrázky na internetu, je možná obrácená obrazovka, nebo to neumím správně nastavit? mám ho tu chvilku a musím si sehnat nějaký manual a prozkoumat..
jinak jediný problém je že nejde přepínač seriového rezistoru, na poslední tři pozice, ale to předpokládám nějakou mechaniku a zatím mne to ani netrápí, jsem rád že to vůbec něco ukazuje : )
Prostě prosím o nějaké praktické rady k provozu a upozornění na případné problémy..
Děkuji !
ano, špatně nastavené, natěšenost mi nedala, teď už je to dobré
ten manuál v té hatlamatilce je opravdu šichta, to bude na dlouho : )
Ten přepínač byl dost ohnutý, když jsem ho rovnal, všimnuljsem si že jde zatlačit,ale považoval jsem to jen za nějakou výrobní vůli a ono je to asi jinak. už to jde, žárovky indikují, supr
děkuji všem!
zkusím se v tom zorientovat, mám přípravek k osciloskopu,ale samo, mnohem jednodušší a jen pro 4 nebo 8 char.
tady hezky kreslí do čtyř, pak šest a osm, ostatní rozsahy trochu plavou na obrazovce..
obrazovka má dostatečnou rezervu jasu, což je fajn..
220uF 25V a kapacita byla cca 280 a rs cca 0,5 ohmu
tak jsem ho připojil zpět, ale nevšiml jsem si žádného rozdílu v zobrazení..
Dává to nějaký smysl, proč by ho předchozí majitel odpojoval?
myslím že je to tenhle, ještě před stabilizatorem, jeho + vede do R501
ale kam to pak vede jsem ještě nikde nevykoukal...
Největší rozdíl je ve step generátoru.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=82939