Roadstar RC-824

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nxn

Roadstar RC-824

#1 Příspěvek od nxn »

Zdravim mam tohle autorádio (takovej dědeček jen na kazety) a chtěl bych dodělat vstup pro extérní signál (MP3),ale nevím zapojení rádia neměl by někdo schéma ?...moc se mi nechce studovat spoj kam co vede....díky
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Honza_dy

#2 Příspěvek od Honza_dy »

Předpokládám že rádio má klasický potenciometr na regulaci hlasitosti. Tak to píchni na jeho živý konec. Musíš jen vyřešit přepínání AUX/Radio. Dá se to udělat Jackem s přepínacími kontakty a nebo to udělej jako kdysi já, do rádia dej 12V relátko s 2x přepínacím kontaktem a vyveď si v autě přepínač. Možností je mnoho, mě se to tenkrát zdálo nejlepší řešení ohledně jednoduchosti a zásahu do vzhledu rádia.
kellik

#3 Příspěvek od kellik »

Mám schému od 831D. Môže byť?.
Přílohy
RC-831RD.jpg
(60.54 KiB) Staženo 145 x
nxn

#4 Příspěvek od nxn »

Zdravim já jsem myslel že bych to píchnul za tu mag.čtečku kazet (nebo jak jse to nazývá)...no a z toho vyplívá problém...nevim jak je to zapojený....nechtěl by mě o tom někdo poučit (na netu nic pořádnýho o tom neni...) ?...díky :roll:
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Najdi ve schématu výstupy snímacích zesilovačů (jdou přes elektrolyty do švába, který přepíná zdroje signálu) a tam pak připojíš vnější zdroj.
Musíš přitom ale zajistit, aby si logika myslela, že je vložená kazeta a že běží. To jde více způsoby.
Druhá varianta je použít výstup AM dílu, ten jde obvykle do dvou vstupů přepínače zdrojů signálu, ty musíš rozdělit na levý a pravý kanál.
Ale to se tu mockrát řešilo, podrobnosti najdi ve starších příspěvcích.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“