Dvoukotoučovka bruska Ferm FSM150
Moderátor: Moderátoři
Dvoukotoučovka bruska Ferm FSM150
V poslední době se nechce rozbíhat, musí se drcnout a pak jede normálně. Přijde mi, že má po vypnutí kratší doběh než dříve. To by vypadalo na ložiska i když rambajz mi nepřijde nějak zvýšenej proti dřív. Vibrace za chodu a doběhu žádný. A stovky až tisíce hodin to taky nenatočilo, jsou na ní stále původní kotouče oba kolem 130 mm. Fon se taky nikdy nepřekročil, většinou běžele do max 5 minut.
Asi ji budu muset rozdělat.
A propo, jak je to u těhle 230V malejch brusek s rozběhem? Kondík v podstavci za vypínačem není, takže odporový rozběhový vinutí nebo rozběhovej kontakt?
Na tom se toho asi moc podělat nemůže...
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- hajeklubos
spíš bych se přikláněl na nová zapouzdřená ložiska. Je to dost práce rozebrat/složit.
Žádnou špičkovou kvalitu, obyč. budou stát do 50Kč/ks a máš vystaráno. Svého času jsme měnili po 1/2 roce ložiska motoru- stojanová bruska LIDL. Co dodat, vše je CHINA. To jsme to dopracovali. Už nevyrábíme ani nočníky.
Luboš
A kutilmile - nelituju tě
Pakárna byla sundat původní z hřídele, jak výrobce stříkal celou brusku kladívkáčem, tak zatekl i na hřídele. Takže jsem hřídele musel našmidlat barvožroutem a dojet ke kámošovi na lis.
Už je to smontovaný, bruska běží, doběh je asi 10 x delší než se starejma ložiskama. Docela byla pakárna osadit původní kotouče tak, aby stranově nešmajdaly. Stahovací misky kotoučů jsou totiž výlisky asi z 2 mm plechu, kterej se nejspíš při dotahování matky hřídele deformuje. Ještě že mě osvítil duch svatej a při rozebírání jsem si očárkoval kotouče proti miskám, takže základní nastavení nějaký bylo ale stejně se to muselo odladit pootáčením kotoučů proti miskám a hřídeli.
Pak následovalo orovnání, musím se jít vykoupat, protože to bylo bordelu z kotouče a korundovýho orovnávače, hlavně z měkkých kotoučů.
Tak doufám že je zase na deset let pokoj.
- hajeklubos
Jinak v tom Tvým příspěvku jsem psal o nutnosti orovnání kotoučů po výměně, jen jsem zapoměl, že tu už podobný vlákno bylo.
- hajeklubos
Zase jsme opravili něco co se na první pohled opravit nedá.
Luboš
Jsme Češi, ne? Celej svět nad náma kroutí v údivu hlavama, jen Číňanům se vzteky svírají chodidla v pěst ...hajeklubos píše:...
Zase jsme opravili něco co se na první pohled opravit nedá.
Luboš
A kutilmile - nelituju tě