No jasně, tam se nedá dát jen tak něco, musí to být opravdu ten bulprén s otevřenými buňkami, všechno ostatní má frekvenčně závislý útlum a další odrazy navíc. Ty velehory co jsou v grafech měření Prodance, jsou převážně způsobené odrazy od grilu (a taky rezonancemi v driveru a odrazy v nepříliš šťastně řešených hornách Megaton, ale to je jiné téma), čím větší je zakrytá plocha tedy víc plechu co zbyde okolo dírek, tím horší odrazy. A ten bulprén tyhle odrazy právě pohlcuje

protože přímý zvuk bulprénem projde jenom jednou, kdežto odraz dohromady 3x. Někdo horny vyplňuje úplně celé, tohle doporučuje např. pan Geddes
http://www.gedlee.com/ Ale on to řeší z jiného důvodu, kvůli vnitřním odrazům v horně, ovšem princip funkce je stejný. Ale to už bych se nedoplatil.
Dalo by se to ještě vylepšit tak, že bych stejným bulprénem jako grill pokryl i celý povrch horny, to by pak ty odrazy měly ještě další 2 průchody bulprénem navíc. Ale nevím jak dobře to bude držet na těch oblých tvarech horny aby se to časem neodlupovalo. Poměrem ceny a účinku by to mohlo být ideální řešení.
Použití té 3cm vrstvy které teď zamýšlím je ještě maličko jiné. Mám odposlechy RCF ART200 a ART300, ty mají hornu bez grilu a tak se do nich sype veškerý bordel, nateče do nich veškeré pivo, rum a dešťovka co proteče na podiu... No zase zvukově je to čistší bez odrazů od grilu. A tak ten bulprén chci dát do hrdla horny, bude jednak plnit úlohu potlačení vnitřních odrazů dle Geddese (jelikož tyhle RCF horny mají k ideálu poměrně daleko), a hlavně bude chránit drivery před většinou dopadnuvších tekutin apod

Když se bulprénem vyplní jen to úzké hrdlo, bude to tam držet samo a ani by to nemuselo vypadat blbě.
Měřil jsem to a poslouchal a skoro jsem se až divil, jak je to slyšet

přitom na měření jsou rozdíly v nějakých desetinách až jednotkách dB.