mám myšlenku že bych autolednici 12/230v trvale používal v práci v kanceláři na 230v (přes integrovaný zdroj)
Jak je to dobrý nebo špatný nápad?
Napíšu podrobnosti.
Jedná se o lednici Ezetil E32M.
V autě se osvědčila, na poměry autolednic kolem 1500,- chladí obstojně. Reálně 15* pod okolní teplotu i s potravinami uvnitř.
Autoledničku sem rozebíral a zkoumal (viz foto) + se mi osobně nelíbilo že integrovaný zdroj byl prakticky bez ventilace, tak jsem vyřízl kousek oddělovacího plastu aby vzduch od chladiče procházel i skrz zdroj a podařilo se. Teplota zdroje se citelně snížila a mám klidnější svědomí.
Výrobce v návodu uvádí ze doporučuje vždy po 6ti dnech provozu na 2h vypnout a nechat odmrazit. Tudíž s nějakým “non-stop” provozem počítá.
Stejně jednou za týden lednici odpojim, vymeju, vydesinfikuju a vysušim. Operace asi na hodinku.
Zhruba za týden mám v úmyslu do chladiče implantovat nevratnou tepelnou pojistku 66*. Pro případ že by kixsnul větrák nebo se něco stalo aby to celý nechytlo a neshořela mi kancelář a dílna.
Když pominu jakýkoliv ekonomický nebo prakticky aspekty, jak moc by jste tento provoz 24/7 s pauzou 1h týdně doporučili?
Zatím mi běží asi měsíc a půl a bez problému
(Lednici normální samozřejmě na kuchyňce pro zaměstnance máme ale je plná a přeci jen je lepší mít ty potraviny u sebe a mimo dosah kolegů