Panasonic NV-FJ622 někdy namotá pásku/kazeta zničila 2 videa

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Panasonic NV-FJ622 někdy namotá pásku/kazeta zničila 2 videa

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Zdravím dostal sem tohle video k opravě s tim že občast udělá neplechu s páskou. Zkoušel sem to a opravdu to udělalo ale jen 2x. A to tak že při eject se na pravý trn nenamotala zpět a zůstala na místě. Ale dále jsem eště vypozoroval že když je v přístroji kazeta a vypnu ho tak čelisti chtěj zajet zpět ale tak v půli drážky se zastaví na pár sec a opět navinou pásku k hlavě.To asi není správně že??? Neni to tim žeby drhly jdou lehce a při eject normálně zajedou. Jinak video se normálně vypne. Zkusil sem tedy vyčistit mode sw. páska se mne sice zatim navíjí na trn jak má ale těžko říci jestli to bylo tim. Čelisti se ale stále nevracejí tedy pokud mají. Nesetkal ste se někdo s tím??děkuji
Naposledy upravil(a) Peta-cb dne 12 lis 2007, 14:44, celkem upraveno 1 x.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Peta-cb »

Tak děkuji za to ujištění s těmi chybami.budu to raději eště zkoušet. Ale věřím že to bude tedy v pořádku. I když to s těmi čelistmi je podivné ale budiž :D . dík
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peta-cb »

Tak dobrá moc dík :wink:
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Peta-cb »

Tak sem tu s videem zpět a nejspíš sem si pěkně vydělal. Řek sem si než to odnesu majiteli zpět eště to projedu a kouknu na jeden film. Ale kazeta byla asi divná najela normálně vyjeli čelisti ale kazeta byla asi nějak seklá páska zastavila hlavu sem to rychle vyp ale asi pozdě. Pak se video chovalo divně dal sem kazetu sama se pustila a to měla i ten plast.čtvereček tl. nereagovaly ani stby kazeta jela stále jakoby play ale spíše eště rychleji. Nechal sem to tedy dýl ze sítě ovládání už jde ale obraz je jen velmi slabounce viditelný převážně zrnitý. Jenže co se nestalo nechal sem kazetu na konf.stolku a taťka si ji chtěl pustit taky ale než sem zareagoval bylo pozdě nejspíše se stalo to co předtím s hlavou u panas. Videu taktéž nejde obraz pouze je zrnění jako by byla prázdná kazeta. Moc prosím co se s nimi stalo??nebo mohlo stát?? To druhé je Sony SLV SE70 :cry: :cry: :cry: :cry:
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Skus vycistit hlavy gumou - raz sa mi stalo nieco podobne. Neviem presne, co sa stalo, ale vysledkom bola roztrhnuta paska a video nic nezobrazovalo. Myslel som, ze hlava je uz v prdeli. Tak ako poslednu moznost som zobral gumu na gumovanie, dal play a prilozil gumu k bubnu - a objavil sa obraz :)
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Peta-cb »

Tak na ten panasonic to snad vyšlo...sice nevim jakym způsobem to funguje ale budiž. moc moc dík
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Tiez nechapem, preco to funguje :)
SIDTIM

#10 Příspěvek od SIDTIM »

rnbw píše:Skus vycistit hlavy gumou - raz sa mi stalo nieco podobne. Neviem presne, co sa stalo, ale vysledkom bola roztrhnuta paska a video nic nezobrazovalo. Myslel som, ze hlava je uz v prdeli. Tak ako poslednu moznost som zobral gumu na gumovanie, dal play a prilozil gumu k bubnu - a objavil sa obraz :)

Na obraze se Ti během toho gumování v PLAY modu objevilo KOH-I-NOOR? To bylo z té gumy :) !!
Ale vážně: Skoro bych se bál takové operace, že se mi při ní podaří ulomit některou hlavičku na bubnu. Spíš bych použil klasické chemikálie, příp razantnější, než isopropanol.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od durkovic »

"Na obraze se Ti během toho gumování v PLAY modu objevilo KOH-I-NOOR? To bylo z té gumy !! "

Tak toto fakt stálo za to :lol: :lol: :lol: fakt number one.

Predsa sranda musí byť aj pri takej dôležitej veci ako je čistenie VOH.
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Peta-cb »

ale přeci jen ta guma má co do sebe... :wink: :wink: Ale jinak čim je dobrý to čistit??aby to vzalo i to co se mne stalo...
SIDTIM

#13 Příspěvek od SIDTIM »

To durkovic: Jasan, dobrá nálada nevyřeší všechny problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet !! :D :D :D

Byla to pro mne trošku novinka, opravdu jsem o gumování bubnu neslyšel a opravdu bych se bál o jeho osud.. Před 20 lety jsem si "vydělal", čistil jsem buben a použil nevhodný hadřík-nějaký úplet-a neštěstí bylo dokonáno. :opravar:
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Gumu odporucal dokonca aj Hill.
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

No nesmíš tou gumou hýbat ve směru osy. Jen ji lehce opři o bok bubnu a otáčej jím na obě strany.
U bubnů, z nichž hlavy pro SP i LP koukají jednou dírou (například PAN NV-J 25,35, 55 a další) je lepší gumou a párátkem vyčistit vzduchovací drážky na bubnu, hlavy ale opatrně - nemají štěrbiny uprostřed čela, ale nesouměrně na kraji a ty tenké pólové nástavce se rády vyštípnou.

A hlavně: musí to být poctivá guma, žádná plastová imitace.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “